Torsdag

Hello bloggen :) Först hade jag tänkt berätta vad jag har gjort/kommer göra resten av mitt höstlov, men sen kom jag på att jag inte orkade. Hehe, jag kan i alla fall säga att jag tjänat 300 spänn, yeey :P. Idag borde jag lägga mig tidigt, ska åka ut till landet imorn och ta bussen från odenplan till Östra station. Nån annan som ska ta roslagsbanan därifrån runt 10? Kommentera nu isf! :) Förresten så har jag nu en reservplan om det inte skulle funka mellan Fritte och Astris systerson... Det har kommit en konkurrent, hon heter Märta. Mohaha..

Nu kanske jag inte skriver på ett tag, får se om jag får ut min dator till landet... Ha det bra i alla fall!

frida


Mycket bio :)

Idag skulle jag träffa kakan, som jag sa tidigare. Jag mötte upp henne på hötorget och vi strosade omkring lite där. Sen träffade vi en tjej som gick i vår gamla klass på lidingö, Sussie, och hennes syskon. Tror förresten kanske att hon fortfarande går i samma klass som kakan :). Så kom vi på att vi kunde gå på bio, vid ett ungefär, men vi kunde bara tänka oss att se mirrors, stepbrothers eller låt den rätte komma in. Det var bara stepbrothers som inte gick flera timmar senare, men där fanns det bara två handikapplatser på första raden längst ut kvar, så vi tog låt den rätte komma in som gick kl 4 i stället. Medan  vi väntade gick vi och åt lunch på taco bar, sen gick vi hem för att hälsa  på fritte som inte var hemma, sen till butterix och sist till några massagestolar i en affär på pub. När vi väl skulle gå in till filmen var jag lite rädd ett tag att dom inte skulle släppa in oss för att vi inte var 15, men det gick bra. Vi satt och åt kakor och godis och drack vatten från coop och chai latte från wayne´s. Sen nån gång under filmen började det ringa på min mobil hela tiden, som jag hade på ljudlös. Först var det mormor som undrade var jag var, för jag skulle tydligen gå på bio med henne också, sen malin som undrade om jag kunde vara barnvakt åt froppe för hennes kompis skulle föda, och sen mamma som undrade varför jag inte kommit till mormor. Ja, dom bredvid mig tittade lite konstigt, haha ;)... I alla fall så skyndade jag i väg till entren direkt efter bion och sa hejdå till kakan. Mormor var lite smått irriterad på mig men insisterade på att gå på bion ändå, hon ville se patrik 1,5 med mig. Jag höll på att somna, bion var inte så  dålig, men testa själv att sitta i en mörk salong i ungefär 4 timmar, du skulle nog också bli trött :P.

Förresten, visste ni att jag nästan känner han som regisserade va,pyrfilmen? Jo, han har faktiskt gjort påskägg åt mig en gång ute på landet :P, han var typ malins (min styvmamma) bästa kompis pojkvän. Tyvärr så tyckte jag inte att hans film var så bra... Lite för mycket avhuggna kroppsdelar och lite för lite spänning. Men erkänn att det var lite coolt att jag kände honom XD


Höstlov <3

Hello bloggen :). Nån som lagt märke till vår nya fina design? Hahah, den första "riktiga", alltså som inte är tagen från blogg.se:s vanilga. I alla fall, så är det Moa som är ansvarig för den. Ni kan ju spana in hennes blogg; http://mosie.blogg.se/  ^^ , tack igen moa :P. Nu måste jag kila, eller vad man säger... I alla fall så måste jag göra mig i ordning...

Mitt höstlov:

Måndag: Träffa kakan/anna-karin eller vad hon
vill bli kallad, sen till pappa och träffa fritte :)

Tisdag: Barnvakt åt kusin 11-16,
planera klart om tjejmiddan

Onsdag: Med mamma till Åbo

Torsdag: Åbo

Fredag: Stockholms skärgård
 (landet) m. pappa och resten

Nu blir det frukost

Tävling! Var med och rösta!

Idag var det en underbar dag. Okej, den kanske inte var "underbar", det regnade ju, men varför klaga? Vi lagade en jätte god middag med Anna. Det var tomatpasta. MUMS! Noa och Mathilda (några barn), kom också på besök. Tillsammans med Mathilda gjorde vi en tävling.
Tävlingen:
Man skulle göra om sig själv på Photoshop till en "Afrikan". Ni måste rösta på Bild: 1, 2 eller 3. Vems bild ser bäst ut?
Här är våra bidrag:

Bidrag nr 1 (Mathildas bidrag):
 
   
     
 
Före                                                                               Efter



 Bidrag nr 2 (Saras idrag):

     
Före                                                                               efter


Bidrag nr 3 (mitt bidrag):

   
   
Före                                                                                efter



Sätt igång och rösta!


Imorgon åker jag till Polen föresten. Sara och jag ska åka ensamma. Min mormor bor i Polen, så som tur är bor vi hos henne. Vi ska stanna där i 5 dagar. Jag ska shoppa tills jag inte ens orkar bära mina kassar! Jag behöver lite av allt. En ny schysst frisyr vore kul också? Kanske jag kommer tillbaka snaggad efter min resa? Nej, jag skojar bara... Kortare hår än till axlarna vill jag inte ha ;).
Det tråkiga med den här resan är att mormor inte har någon dator. Det betyder att jag inte kommer att kunna skriva om mina dagar i Polen. Undra hur jag kommer att klara mig? Jag får väl försöka komunisera så gott som det går med min dåliga polska.
Hoppas att ni inte saknar mig allt för mycket! :)

Kladdkaka

Hello!

För länge sedan på temadagen fick några barn i uppgift att baka. Vår grupp skulle baka Chokladkaka. I och med att jag var den enda "smarta" i gruppen så blev vårt bakverk inte särskillt lyckat... I början gick allt som det skulle men när kakan väl skulle gräddas blev det katastrof! Av någon andledning hade någon satt ugnen på "undervärme". Det bidrog till att kakan blev stenhård på undersidan och alldeles degig inuti. Dessutom hade kakan stått inne typ 10 min förlänge, detta gjorde att den var helt bränd på ytan. Ingen åt av vår kaka... Jag tror inte ens att det är någon idé att ladda upp receptet, igen vill väl testa att baka den här kakan?



Sattsa på Fridas Browniemix istället :)

Ugns-potatis

Nu kommer lite mat från HK:n.
Idag är det potatis på menyn!
Jag och Ludde gjorde några förtjusande potatisar. Det är väldigt lätt att göra också.

  • Skala potatisarna och skär dem i klyftor.
  • Häll olja i en ungnsäker-form och lägg i potatisen.
  • Krydda med rosépeppar, basilika och salt.
  • Grädda sedan potatisarna i ugnen på 175 grader.

När potatisen fått en brun yta är den klar!


MUMS!


bröllop m. moa :)

Hej på er :), igår var jag på bröllop, eller bröllopsfest var det, hos moas föräldrar som har gift sig :D. Det var roligt, men de kunde kanske ha kortat ner lite på prästens tal på filmen ;). Sen så gick vi hem hit vid halv elva kanske, när dom vuxna började dansa lite för vilt ;P.

 

Vi hade några hyrfilmer hemma, så vi gjorde te och smoothies att äta framför Little miss Sunshine. Då kom jag på att vi skulle baka. Moa orkarde inte gå ut och köpa kakao till chokladbollar, som jag ville, så det fick bli nån browniemix som vi hittade i skafferiet. Medans vi gjorde den kom hon på en jättebra dans till den dåliga musiken dom spelade på radion.





Här är vår kaka av browniemix med karamellsås...  nu är det kanske en fjärdedel kvar ^^




Frukost imorse till resten av filmen :)

Frank, Ludvig och Hanna sover över

Tjenare!

Nu är det höstlov...
Det var en sjukt rolig basketträning i fredags. Jag hade helt enkelt en bra dag. Ibland har jag dåliga dagar då jag knappt kan fånga en boll, och ibland har jag bra dagar då jag kan sätta flera 3-poängare. :) Tur att sista basketträningen innan lovet blev så rolig. Sara gick inte på basketen, hon gick på bio med Hanna och såg premiären av "Låt den rätte komma in". Hon tyckte att den var as bra!



Efter filmen bestämde Sara att Hanna skulle sova över hos oss. Efter någon timme kom Frank och Ludvig också hem till oss. Vi började titta på en gammal skräckfilm "motorsågsmasaken". Hanna var så rädd att hon var villig att betala 40 kr om vi stängde av filmen. Vi gjorde som hon ville också. Sedan, tro det eller ej, så började vi att titta på en gammal tecknad-Barbie-film från 80-talet. Snacka om att vi hade det tråkigt!

Ludvig (han i vit tröja) är väldigt inne i sin psykopat roll på bilden XD.

Efter att ha kollat på ett helt avsnitt om när Barbie och hennes rockband åkte upp i rymden så kom vi på att vi skulle spela in vår egen skräckfilm. Trötta och flummiga som vi då var, började vi spela in filmen. Det blev jätte bra! Jag skrattade så jag nästan kissade på mig när vi tittade på filmen.
I Rollerna:

Ludvig: Psykopat
Frank: Argut (korkad kille)
Hanna: Död Hannah Monthanna
Sara: Korkad tjej

Regisören bakom filmen var jag!
Efter filmen snackade vi lite och sedan gick och lade oss. Då var klockan ungefär 04:00. Tur att mamma inte var hemma... :)




Hare bra! Trevligt lov alla barn! :D

Tidigt höstlov :)

Hej bloggen. Nu är jag sjuk igen. Hade skitont i huvet på bilden i fredags, så jag gick hem från bilden. Ska vara hemma i morgon också, tror inte jag har feber nu, men jag är typ bara allmänt sjuk. Så nu fick jag ju lite tidigare höstlov :). Fast jag missade ma-provet... :( Men det får jag väl göra ngn annan dag, efter lovet. Sen har jag ju omprov i hk. Fick ju ig där :P, men jag var två poäng från G. Jag visste inte ens vilka sidor det var på. Men hellre det nästan och få typ VG eller MVG på omprov än att få ett ynkligt litet G...

Nu måste jag fortsätta kolla Heroes, ha ett bra höstlov ^^

Våran Klädkollektion

Hello boys and girls!
Idag var det skola... Ja, vad kan man berätta? Jag hade G på HK-provet... Jag var 2,5 poäng ifrån VG! Frida själv hamnade på IG. Jag måste ju skryta lite... Sorry Frida...
På lunchen ritade jag och Frida vår egen underkläds kollektion. Vi hade jätte roligt... Min kollektion "sålde" bäst :). Nu sktyter jag lite igen... Förlåt Frida...
Här är en bild på vår kollektion:

 

Dem prickiga plaggen är Fridas och dem rutiga är mina. :) Vilket plagg skulle ni vilja handla?
Vi gjorde också en annan kollektion för herrarna. Den började ganska seriöst, men slutade med att vi började rita värsta porrunderkläderna! Ja, det blev nästan porrbilder helt enkelt XD. Det var till och med nära ått Åke (HK-läraren) såg våra fina bilder. Jag måste erkänna att mina bilder tyvärr var värst. Jag tror till och med att Åke såg bilderna, men låtsades att han inte såg dem :S. Jag och Frida kom överens om att bilderna var alldeles för "olämpliga" för våran blogg, så det är därför de inte är uppladdade. Hoppas satt det inte gör någonting :).
På kvällen hade jag det lite tråkigt. Jag ritade en bild på en jätte falsk och "stel" modell... Jag tycket att hon blev så falsk att jag var tvungen ladda upp dem. 
Här är den:



Visst ser hon falsk och stel ut?



HKmaten

Idag hade vi hemkunskap och vi gjorde morotsmuffins. Det blev ganska bra faktiskt :) Till och med Amanda som hatar morötter tyckte dom var goda. Och Åke tyckte min teknik att vispa socker och ägg var jättebra - handleden var precis lagom slapp osv... De består i alla fall av rivna morötter, socker, ägg, kanel, mjöl och bakpulver.

Någras såg ut så här...


Och en annan grupps
såhär...


Amandas och mina,
Astri o Luddes i  bak-
grunden ;)


Så, erkänn att vi lyckades ganska bra ändå om man jämför med hur det gick med andra grupper? ;P Våra morotmuffins får 8* av 10*!

tappade strumpan :'(

Titta vad som hände mig när jag skulle bada! Nu hänger den på tork... Var nära att bh:n fick ett bad den med.


Glöm inte att kolla på dagens tisdagsmat sen... :P Kommer ikväll, förhoppningsvis. :)


Skön måndag

Det var asskönt idag, hade typ... tre lektioner eller nåt kanske. Vi hade håltimme på no:n och halva matten, de jobbigaste lektionerna :P Istället fick vi en drygt två timmar lång lunch ;). Det var meningen att vi skulle hitta nån trevlig stans att äta, men som vi gissade från början blev det mc ändå :S. Jag tog en ganska äcklig och bränd macka från frukosten där, de andra tog äppelpaj/cheeseburgare och astri tog en falafel. Sen i alla fall, så hade vi sv o so. På so:n blev det bara plugg och på sv kom det en finsk tant som hette ritta eller nånting i den stilen, och föreläste om sina böcker. Hade kunnat tänka mig att läsa nån om det inte varit för att hon berättade allt som skulle hände där.... Sen slutade vi tjugo i två, hade ingen gympa ^^. Nu måste jag gå och plugga so i badet, har läxförhör imorn :(


Söndag

Idag har jag vart ute på landet ett tag med pappa och hämtat grejer och så. Sen var jag jätteduktig och gjorde lite matte, två tal, men ändå :P hade egentligen bestämt mig för att plugga hela helgen, men så blev det ju inte riktigt... Håller på också och försöker bestämma lite över vilka jag ska bjuda på min tjejmiddag nu igen, men det är ju svårt. Jag tänker att, jamen det här blir ju perfekt, men så måste jag ta bort två ändå... Får bara bjuda 6 stycken i år :(.

Kolla vad duktig fropps har blivit, nu kan han hålla i både sin napp, och mitt hår...


Här är min slöjd-test-stickning förresten :P

Nu måste jag jobba på min sv-uppsats, och sen så ska jag kanske kolla på nån film som går... 
Ses

Missade Tåget + Aztrid o Lille

Tjenare!
Min helg har varit ganska "upp och ned".
Jag kom hem, trött efter skolan i fredags och kastade mig på tåget till Kolmården. Väl framme sattes jag i arbete av pappa med att kratta löv från tomten.



Det var ett helt idiotiskt arbete i och med att det ändå skulle komma nya löv inom 10 minuter. Jag hade rätt också. Nästa mårgon var det bara att börja om från början :/.


Jag nyvaken...(Jag ser lite cp ut) :P

Senare åkte jag och Sara in till Krokek och handlade. Vi åkte på Birgittas röda cykel, och jag satt på pakethållaren... Vi måste ha sett helt sjuka ut när vi cyklade dem där kilometerna...
Senare när vi kom tillbaka hade Aztrid och Lillemor kommit på besök. Jag har inte träffat dem på mer än ett år! Det var så roligt att se dem igen. Jag har känt dem sedan jag var 5 år. Varje år har vi åkt på sportlov tillsammans... 

År 2001: Önskölsvik, Bjästa.
År 2002: Önskölsvik, Bjästa.
År 2003: Önskölsvik, Bjästa.
År 2004: Önskölsvik, Bjästa.
År 2005: Kiruna
År 2006: Önskölsvik, Bjästa.
År 2007: Polen, Sakopane (Zakopane).
År 2008: Paus = (inte sportlov tillsammans.)

Nu blir det alltså det 8:de året vi åker på sportlov! :) Det förslaget som ligger högst på min lista är att vi åker till USA! Det kommer att bli så roligt, Jag, Aztrid, Sara, Lillemor och Isa! Det blir som "Old times" :). Oj, vad jag längtar!
Iaf så hade vi roigt och snackade gamla minnen och berättade hur våra liv såg ut. I morse gick vi ner till sjön och upptäckte att det kryllade av små fiskar i vattnet. Vi började genast leta efter något att fånga fiskarna i. Efter några minuters letande hittade vi en gammal, halv full, Coca Cola flaska. Vi började samla in fiskar i flaskan, men plötligt började det simma maneter längst bryggkanten. Vi började att samla upp maneterna också, och en av dem blev styckad. Vi hade as roligt!

       
En av de små fiskarna               Vi plockar fiskar                    Manet                               Vi på bryggan

På kvällen skulle Sara och jag åka tillbaka till Stockholm, och i lugn och ro åkte vi till tågstationen. Sara hade räknat ut att tåget gick kl:15:57, så vi blev lite tidiga. "Äh, vi åker till bensinmacken, vi har ändå så mycket tid kvar" sade pappa och vi gjorde som han föreslog. På vägen tillbaka till tågstationen drog jag upp billjetterna ur fickan för att kolla om vi hade några sitt platser. Då märkte jag att vi hade sett 10 min fel på tågets avgångstid. Tåget skulle åka 15:47 istället. "Pappa, tåget går om 1 minut" ropade jag och kände hur stressen ökade inom mig. "Va?" utbrast pappa. "Ja, Sara har sett 10 minuter fel på avgångstiden" svarade jag. Jag kände hur jag drog tillbaka i sätet när pappa ökade farten. Vi åkte så snabbt att jag höll på att spy i kurvorna. När vi väl kom fram (precis i tid) sod tåget inne på perongen. Utan att säga Farväl åt pappa och Birgitta smällde vi upp bildörranrna och kutade mot tåget. Jag såg hur dörrarna stängdes men jag slutade in springa. "Vänta" ropade Sara. När vi var ca 3 meter från tåget, såg vi hur det började rulla. Först sakra, men sedan så snabbt att vi inta hade en chans att hinna ifatt det. Vi lämnades ensamma kvar på perongen med rökmolnet från tåget runt oss. Jag vände mig om och såg hur Birgitta och pappa, lika besvikna som vi, vikade åt oss att komma tillbaka till bilen.
Nu är klockan: 17:30 och nästa tåg går :19:49. Det inebär att jag komer att vara hemma ca: 23:00.
Hoppas at vi inte missar det tåget bara... 



Önska mig lycka til... :S

På väg till sängen...

Hej på er, tyvärr så hinner jag inte skriva ett så långt inlägg nu, jag måste ju faktiskt sova. Kom just hem från middag med hela min stora familj hos signe och hennes hela familj, fast den är ju inte lika stor. Det var trevligt... först käkade vi, sen gick vi in på signes rum och snackade lite, och sen så gick vi och kollade på Iron man med theo. Och sen så tog vi en taxi hem. Och så fick ju froppe och hjalmar(hennes brorsa som e tre dar yngre än f, venne hur dt stavas) leka :P. Idag har jag mest gjort... ingenting. Har stickat och fäst klart min stickning till slöjden, ni kan få se den imorn :P. Förresten så har jag börjat på nåt nytt här hemma också, typ en liten halsduk eller nåt, till min lilla bror får det kanske bli, i julklapp eller så. Duktiga jag XD. Sen planerade jag lite för om jag skulle ha tjejmiddag i år igen, och vilka jag skulle bjuda i så fall. Egentligen borde jag ha pluggat jättemycket idag, min vecka är helt full av läxor, men jag bestämde mig för att jag ändå inte skulle kunna koncentrera mig. Men imorn, så! Då blir det matte och svenska i alla fall. Jag har också lovat mig själv att om jag pluggar så jag i alla fall inte har fullt lika mycket läxor som innan så ska jag få gå ut och köpa lite byxor och annat jag behöver. Men det vet jag ju att jag ändå inte kommer hinna, eftersom det är söndag och allting stänger. Så det får jag väl försöka hinna med lite senare i veckan. Och sen skulle jag visst med pappa till landet och fixa lite grejer.

Juste, det här skulle ju bli ett kort inlägg... Aja, sov gott! :)


Utvecklingssamtal.

Det hade jag idag. Det gick väl som alla andra utvecklingssamtal jag haft genom åren. Sven läser upp samma grejer som alla redan läst ur omdömena och sen är man klar. Sen skulle man skriva ned vad man ville förbättra, och sen vad skolan, dom hemma och man själv kunde göra.. Fett jobbigt. Men förra året var det värre, då skulle man skriva ner typ 10 saker man är bra på, och det tar typ... en timme för mig? Utvecklingssamtalen är en halvtimme. I alla fall skrev jag att jag skulle förbätttra mig i matte och inte slarva så mycket bl.a. + en massa andra grejer om andra ämnen.

Det var lite roligt i dag på fysiken, eller vad det är vi har nu. Då skulle vi hålla på och testa en massa grejer med stämband som man "slog an" genom att slå den på bordet så den börjar vibrera, eller, som Paula och jag sen kom på, med en liten rund hammare. Men då blev det så tråkig effekt :) Sen kom jag och Pablo på att om man gjorde exprimentet med att sätta den på näsan så kittlades det väldigt roligt, på näsvingarna eller vad det heter :D


Paula har väldigt roligt :)
Och okej, jag vet att det ser ut som jag petar mig i
näsan på andra bilden, men det slutade jag faktiskt
göra bland folk för många år sedan!

Och igår var jag med Astri och Sara och handlade/kollade på kläder. Vi hade värsta planen om att köpa kläder, ha på dom en dag och sen lämna tillbaks dom. (fett smart ju) Men eftersom jag tyckte om min klänning så pass mycket och eftersom mamma sa att jag skulle få pengar för den och vantarna som jag köpte där också, bestämde jag mig för att inte lämna tillbaks den :). Sedan gick vi till Wayne´s och fikade.



Borde ha gjort svenska grejen, (Man ska argumentera + motargumentera om ett ämne, t.ex., som astri tog - abortfrågan.) istället för att gå in på massa bloggar och göra annat. Nån som har en idé till mig om vad jag ska skriva om? Själv har jag inte den blekaste. Öppen för alla förslag :P



 

Skolfotona har kommigt!

Tja!
Gissa vad jag hittade i brevlågan när jag kom hem? Jo, skolfotona!
Jag slet upp kuvert och det flög ut bilder över hela golvet.
Klassfotot blev så här:
 

Sorry, att man nästan inte ser någonting, men ni kan ju försöka att se. Tyvärr är inte jag med på bilden :(
Kolla vad Frida gjorde på Amanda föresten, fett taskigt!

 

Så här såg mina personbilder ut:




Tack för mig, lever pastej! ;)

today

Hellu :) Nu sitter jag och försker göra min engelska redovisning för Emilia och Mimmi (hon ska också redovisa). Jag har om Cape Town.. Visste knappt vad det var innan jag började med den, men för er som vet lika lite som jag så är det Sydafrikas näst största stad. Idag har jag vart i skolan. När jag kom hem märkte jag att jag fått hem mina skolfoton. Min klass blev jättefin men jag blev skitful :S Tror nästan jag ska skicka tbx mina foton.. Eller några på mig bara i alla fall. Sen var vi och kollade på en lägenhet på Kungsholmen också med mamma. På Pilgatan tror jag det var. Lite långt bort, men tar man bussen till skolan tar det typ 10 min. Förresten, här är bilderna på min fina telefon förresten. Ni kanske inte tycker den är så fin, men det gör jag i alla fall :).  Nu måste jag fortsätta med läxor, har HK-prov och spanskaläxa tills i morgon också. Och så ska jag ringa Astri. Hugs :)


Min jobbiga dag! :-o

Tjenare!

Vilken jobbig dag jag hade igår!

Det var insamlingsdag på KFUM till Världens barn kl 10:00.
Det innebär att alla duktiga basketspelare måste gå runt på stan och samla in pengar till världens barn. Jag gick med Sara och Anna Bergman. Vi fick gå till Hötorget, kanske någon som såg mig? :P
I det gråa vädret med regnet som piskade i nacken var jag tvungen att klämma fram ett leende på läpparna och fråga: -Ursäkta, skulle ni möjligen vilja skänka en slant til Världens barn? till varje person jag mötte. Allt kändes så meningslöst, när man ändå bara fick någon enstaka krona av 2 av 10 personer. Jag menar hur svårt kan det vara? Det är bara en liten krona? Vad är det med oss själviska svennar?
Efter att ha stått i 3 timmar i ovädret begav jag mig tillbaka till KFUM. Där fick jag räkna pengarna jag fått ihop, och till min stora förvåning hade jag fått ihop lite över 1000 kr! De andra i laget fick ihop ca 150 kr (läs mer på Elvis95.blogg.se). Det roliga var det att alla pojkar tyckte att det var så meningslöst att gå i och med att det ändå inte var någon som vågade skänka pengar i deras "bössor". Det var vi tjejer som inkasserade de mesta. Tydligen trodde väl alla att pojkarna skulle rycka tag i ens plånbok om man tog fram den för att ta ut ett mynt. :S Stackars pojkar :/


Kl 13:00 var jag tvungen att sätta mig på t-banan och åka till Slussen för att möta upp Anna (min storasyster), hennes man, hennes son, mamma och mormor.
Vi skulle gå och titta på Annas lnya lägenhet som hon hade köpt. Det var en 4:a på Mariaberget. Efter det tog vi en snabb fika.


Sedan, kl 17:00 satte jag mig på t-banan igen och åkte tillbaka till KFUM, för att käka middag (de bjöd på middag till alla som varit med och samlat in pengar). Tydligen "råkade" jag, Sara (min tvilling), Ida, Tanja, Valter, William och några andra pojkar vara sist kvar efter maten. Då kom det en tant till oss och bad oss att ta undan borden och stolarna som alla hade ätigt vid. Så fort pojkarna fick höra det så stack dem iväg som blixtar (jag försökte stoppa dem). Jag, Sara, Tanja och Ida blev därför ensamma kvar med alla tanter som städade. Vi tvingades att bära undan bod efter bord, och stol efter stol, tills klockan var 20:00. Jävla pojkar, säger jag bara! Fett lågt av dem att bara dra!
Efter det fick jag äntligen gå hem och vila...

:)



MAT :)

Hej alla småapor! XD Mår ni bra? Det gör jag, känner mig skitglad idag (:

Idag har jag varit med min kusin, min moster och theo på moderna muséet och nåt annat museum. Lite smått tråkigt, ja. Men vi vann varsitt vykort i en frågetävling, tog nåt picasso. Sen såg jag en skitfin telefoni affären på museet! Den var såhär, som en gammal typ från 50/60-talet, och så skulle man lägga i pengar för att få prata.. Jag önskar mig i alla fall den nu :D. Födelsedagspresent, nån? Fast den kostade typ 1000 spänn, och det är väl lite dyrt för en telefon kanske? Håller på och övertalar mamma, får se hur det går. Jag kan lägga in bilder på den nån dag :)

I alla fall, idag ska jag lägga upp förra hemkunskapens mat - Potatis- och purjolöksoppa:

 (Tyvärr så har jag inget recept, ni som så gärna hade velat göra den hemma... :P)


Men den består hursomhelst av lite purjolök, potatis, vatten och kryddor. Jag har faktiskt ätit god sån soppa, men inte den där... :S Därför får den 4*/10*. Hade Amanda och jag inte kryddat våran med så mycket basilika och salvia (så den smakade te) hade den kanske fått en 5:a i alla fall! Nästa vecka gör vi tekakor. Grova.

Dos besos! :P
/F


 

God Morgon!

Gick just upp för en halvtimme sen, älskar helg :D
Hade tänkt gå ut på stan lite och leta efter några fina byxor men jag vet inte riktigt hur lång tid jag kommer få på mig, har ju inte ens klätt på mig än. Men jag kanske hittar något på 1 timme typ... Hade tänkt gå till JC, bik bok, H&M och kanske Gina tricot. Fast egentligen vet jag ju redan att H&M inte har några roliga, inte sist jag kollade i alla fall.

Men ha en bra dag, om Astri laddar upp matbilden idag kan jag lägga upp ett inlägg om den ikväll så får ni se! :)

Crap...

Buhu, glömde att det var Heroes idag! Fett ledsen jag blir nu, och nu är det ju alldeles för sent. Övervägde ett tag att typ kolla på internet om det fanns nån som lagt upp den... Men riktigt desperat kan jag väl inte vara?... Jag får väl se det på nåt sätt nån annan dag. Men grejen är den att det går ju bara en gång i veckan och missar man då fattar man inte ett smack nästa gång man ser! Hemskt i alla fall, det var det jag tänkte berätta. :)

Och förlåt så hemskt mycket att jag inte laddat upp hk-bilderna från förra lektionen. Men det är faktiskt ingen mindre än min mobilsladds fel. Den har gått och blivit konstig nu också.  Ikväll har jag faktiskt för ovanlighetens skull suttit och läst lite bloggar. Mest sådär, kända, men också nåra som inte kunde stava på svenska överhuvud taget...

Nu måste jag faktiskt gå och lägga mig ändå - kommer lägga mig tre kvällar i rad efter klockan 12, om man räknar igår och förr går. Illa.


Förresten, ni har väl sett vår nya design? XD Jaa, asså det är fortfarande en sånhär gräslig med färdiga fula mallar, men tycker ni att det är ännu värre eller passar det bra med mat-temat? :P


Basketträning utan coach

Tjenare!
Idag var det basket med pojkarna (William och Valter). Ni förstår Sara (min syster), jag och Martina har börjat träna extra med pojkar 95. I P-95 spelar bland annat William och Valter...
Vi mötte William och Martina på KFUM kl 5 och sedan började vi gå mot Norra Real, där träningen låg. På vägen sprang William iväg ett antal gånger. Han var skit jobbig, värsta 7:an XD. Vi hittade en stor byggarbetar-ställning som inte var låst. Vi klättrade upp i ställningen, men redan på andra våningen blev vi stoppade av en tant. Hon tvingade oss att "Genast gå ner från ställningen". Tråkigt nog gjorde vi som hon sa :(. Sedan drog vi till träningen. Det visade sig att det inte fanns någon coach där, så vi skulle träna "fritt". Valter (son till en av tränarna) tog på sig rollen som coach. Valter var väldigt sjuk och kunde inte prata högre än i vanlig samtalston, så träningen började som en katastrof. När Martina och jag tillslut fått tyst på alla så började vi köra match (5 mot 5). Vårt lag vann! :)
Senare blev det kaos och alla började bråka... William var skit omogen och bettädde sig som... ja, en 7:a?
Tillslut blev alla vänner, ja nästan alla iaf... Sedan, efter träningen hände det någon skit roligt. Tyvärr har jag lovat både William och Anton att inte berätta om det, men nu kan ju tänka er vad som hände ;). Det började med att vi körde 3-poängs tävling. Det innebär att den som först sätter fösta 3-poängaren får ett "pris". Ja, mer kan jag nog inte säga (vill ju inte vara en dålig kompis). Men...*smack*

Våra spådommar... XD

Tjenare!
Idag var det en helt vanlig skoldag.
Emilia Beijer (våran lärare) var sjuk, som vanligt... Men livet går vidare...
Efter skolan slog jag och frida oss ner på McDonald's. Där började vi att spå varanndra. Frida fick välja 3 av alternativen och jag fick välja ett av dem (tvärt om när jag spådde Frida).
Så här såg min framtid ut:


Klicka på bilden för att se den större...
Jag måste säga att jag är ganska nöjd med "min framtid". Jag menar; visst kunde livet se bättre ut, men jag ska vara glad att jag inte behövde bo på gatan tex. Jag tror att jag skulle döpa mina barn till andra namn också, och fixa en bättre lya. Men drömma kan ju alla... Nu har jag en extra tråd att kämpa mot... Jag hoppas att livet blir bättre när det väl kommer så långt... XD

Så här såg Fridas frantid ut:



Frida får komentera sin framtid senare, och hon ska också berätta om Potatis och löksoppan vi gjorde idag! :)
Nu ska jag plugga spanska och bada.
Tjao!

Rosa!

Idag kom pappa hem igen från Alicante i Spanien (han hade jobbat med nåt). Hade längtat efter honom fett mycket så jag var glad att han kom hem :D. Vi hade ätit Spagetti Carbonara, typ 8 personer, alltså hade vi ganska mycket äggvita. Därför bestämde jag mig för att göra maränger, så kunde vi ha det som nån slags "överraskningsefterrätt" till pappa när han kom hem.

  
Efter en lång stunds vispande kom jag på att det
skulle bli mycket roligare med rosa maränger!

  
Så här såg dom ut när    Och så här såg dom ut
dom var klara i ugnen...  när dom fått choklad på
                                              sig.
  
Men självklart hade jag   Tack Sebastian! :P
aldrig klarat det utan
Sebastians hjälp...

  
Sebastians bit.                   Min bit.

Recept:

Sätt på ugnen på 100°. Vispa ägg, socker och några droppar ättiksyra tills du kan vända bunken uppochner utan att någonting ramlar ut. Vill du ha färgade maränger kan du hälla i karamellfärg. Bestäm djälv hur mycket, efter hur stark färg du vill ha. Klicka ut smeten i den storlek som känns bäst, på en plåt med bakplåtspapper. Om du har större maränger kan du ha dem inne i ugnen lite längre tid, om du har mindre kan du ha dem inne kortare. Sätt in dem i ungefär 45 min. När de är klaraa och har svalnat kan du om du vill blanda mycket oboypulver med några droppar mjölk till en chokladsås som du häller över marängerna, som jag gjorde.

Betyg: 8/10* - de var faktiskt jättegoda XD

(Sebastian = granne)

Lycka till! :P

/frida

smoothien m.m.

Hej på er små bloggare :)

Smoothien blev, som väntat, sådär... Dels så var den först alldeles för rinnig, eftersom jag hade haft i vindruvor, så då tog jag i en till banan, och sen så visade det sig att det var druvor med kärnor i, och det är ju inte så gott när det är mixat... Men jag hade i lite kakao och blandade i, då blev det ätbart.


Nu har jag suttit vid datorn ett tag och jobbat på min engelskaredovisning. Hittills har det blivit totalt en mening. Duktigt, duktigt. Istället för att koncentrera mig totalt på engelskan har jag suttit och gjort frisyrer framför spegeln vi min dator, endast med hjälp av en penna. Lite inspiration från vår fröken Emilia där?
   
Titta, vad mycket man kan åstadkomma med bara en penna! :O :D

Neh, men nu måste jag verkligen koncentrera mig här!
Ha det trevligt

Morgon

¡Buenos días! :P

Har just gått upp ur sängen och ska göra en smoothie till frukost. Tänkte testa med banan och... vindruvor! Vad säger ni om det? :)
Känner mig lite osäker på hur det kommer smaka, men jag lovar att visa er resultatet senare idag. Froppe är  störtskön idag, tror han försöker snacka eller nåt, han ba: ouauh... ungefär så. Plus en massa andra onormala ljud.

Nej, nu måste jag äta.


   
Dagens outfit! XD   Lite sur?


Sushi with araber :)

Hello alla sköna människor!

Igår kom min mormor från Polen på besök. Detta gör att jag måste spendera 95% av min helg med henne. Hon ska stanna hos oss i 10 dagar.
 Idag träffade vi Anna och Niklas (min storasyster och hennes man). Med dem var så klart Samuel (deras son som är 4 månader gammal typ). Vi träffade också Noa, Matilda och Pavel. Jag orkar tyvärr inte förklara vilka det är...
Vi var iaf på Katitzi. Det ligger på Odengatan och på Hantverkargatan och är en sjukt skön affär! De har både second hand och det snyggaste från de nyaste designerna. Gå och kolla!
Väl där provade Sara och jag några jätte roliga halsdukar... Spana in:

   

Sara ser ut som en Arab XD. Klicka på bilderna för att se dem större...
Sedan åt vi Sushi på ett ställe på Kungsholmen. Matilda som tidigare bara ätigt sushi med gaffel, fick sig en enorm chock. Här ser nu hur hon kämpade förgäves med att få ett grepp om sichi-biten.



Sedan gullade vi Med Samuel lite...



Efter det gick Matilda, jag och Sara på stan... Men vad som hände då är en annan historia...

My day

Imorse åkte vi till någras land lååångt bort in i skogen med en fullproppad bil. Tre barn, en bebis, en vuxen och en gravid. Inte jättetrevligt på resan, men vi åt kanelbullar (kanelbullens dag, ni har väl inte glömt? :P). Sen så gullade jag mest med froppe.... :)


                           
Här mysar han med Malin...        Såhär litet är hans huvud jämfört med min hand ^^

Och nu kom jag i alla fall hem för typ två timmar sen. Sen kom vi fram till att vi skulle åka till Bydalen  och åka skidor med den familjen på påsklovet. Vi åkte med dem förrförra året också, fast till Idre. Tror det ligger nära Åre. Nån som vart där?

Har kollat på Stjärnor på is och ätit nån slags middag. Det var jävligt tråkigt måste jag tyvärr säga. Men jag hejar på Marie Serneholt XD. Vet inte riktigt varför, men det kändes bra :). Visste ni att en kille i min förra klass bodde granne med A-teens? Tror det var dom i alla fall :P


Här är en bild jag hittade på Bydalen

vikarierapport :P

Hej på er! , idag hade vi Dracula som  vikarie! Det kan ju låta intressant men det var det inte. Man var mest rädd för honom. Han hade kommit dit för att Emilia var sjuk eller nåt sånt. Och han sa att han hette Olof, men där ljög han nog lite. Han hade blek hy, kavaj, håret becksvart,  kammat i sidbena - och långa, svarta putsade skor. Och någon som ser ut så kan ju bara inte heta Olof, right? Dessutom hade han nån jävla vit näsduk nerstucken i kavajfickan, ni vet som  man hade förritiden, eller på bröllop kanske.

Och när han pratade i normalton sa han att han "inte skulle behöva skrika så", och när han pratade "normalt" enligt hans åsikt viskade han typ.
Haha. Astri var lite klantig, hon stog upp och skulle ta lite foton på honom när han skrev, och hon ba: Oj, oj, kolla Dracula!.. , eller nånting sånt. Kommer inte ihåg vad det var men i alla fall så skrek hon Dracula så högt att han hörde och stirrade rakt på henne i några sekunder, medan hon fick några bilder framifrån (skulle gissa att det var bl.a. den första här).

nånting

haha, juste... Så här såg mitt hår ut i morse efter att jag haft fläta. Nu är det spikrakt igen. Försökte ha kvar lockarna , men vi hade bara hårmousse och det hade tydligen inte så bra effekt...
Heheh, värsta Shakira-lockarna ju!

Det här bakade vi på aktivitetsdagen, det var nog den äckligaste morotskakan jag ätit :O

Klicka för större

Förresten! Nån som vet var Paula och jag kan börja på badminton i en total nybörjargrupp där alla är lika dåliga som vi? ^^ Det vore jättesnällt, hittils har bara Amanda sagt att vi kan börja i Hallonbergen, och det ligger... ja, jag vete fan var det ligger :D

Snabbt...

Har varit med mamma och käkat kinesiskt, kollar på Heroes nu.
klicka som vanligt...

Jag åt wokat och dumplings m.m.

Det får bli ett snabbt litet inlägg i reklamen. Har kommit hem från pappa, var barnvakt åt mina söta små syskon, ja i alla fall froppe e ju lite gullig :)

Haha, kan man ha det mysigare? :P

han låg o sov hos mig medans jag var inne på datorn och så, de andra vet jag inte vad de gjorde... Tjänade hur som helst 120 spänn, men det är ju mina syskon så jag kan ju inte förvänta mig så mycket :P
Idag hade vi friluftsdag ute i enskede eller nånting sånt. Det var friidrott, inte min bästa gren kanske... Vi körde 100 m, kula, höjd, längd, terräng och stafettlöpning mellan alla åttorna på slutet. 100 meter gick inte så bra :) ska inte berätta vad jag fick XD höjden körde jag inte, först så förklarade jag för Emilia att jag inte kunde för jag var sjuk när vi övade på att hoppa och saxa(venne om man skriver så) och annars så hade jag inte gjort det sen trean... På längd gick det ... sådär. Fick runt 3 m :S Kula gick ganska bra faktiskt, tror jag kastade lite mer än 6,3 m faktiskt :P. Sen terräng var skittråkigt, pallar inte berätta om det. På slutet skulle alla åttorna köra staffet, självklart var vi den enda klassen som bara hade 4 tjejer som kunde springa, så alla fick springa 2 ggr :( Och självklart förlorade vi. Men det var Victorias, Amandas och Josefins fel. Fan ta dom om dom läser det här... :P Sen, när jag skulle stöta kula blev jag stucken av en geting (i oktober?) och den fastnade med själva gadden i min arm. Jag lyckades få bort själva getingen men gadden satt kvar. Det slutade med att alla stod och pillade i mitt sår :/


Blödde också skitmkt näsblod i går, det forsade fan XD (inne på skoltoan, blodade ner handfatet och golvet...)


Modellteckning

Hello!
Idag är det friluftsdag i skolan. Jag lyckades övertala mamma att det skulle vara jätte kallt, äckligt och att det skulle regna, så jag fick stanna hemma. Här hemma ritade jag en modellteckning. Jag lärde mig att rita med metoden igår, på bilden.  På en modellteckning har personerna mycket längre ben och armar än i vanliga fall... Jag bvlev så insperierad att jag försökte rita mer hemma...


RSS 2.0