2009 = STREPTOKOCKER

Hej bloggen. Har inte skrivit på 4 dar nu, men jag har haft fullt upp, och så är jag sjuk :S. Vi är på landet och ha nyårsfest med en massa vuxna. Det finns inte ens någon rolig i min ålder. Eller, jo, en tråkig kille. Men han räknas verkligen inte. Och jag kan inte ens sno sprit av de vuxna (fast de skulle knappast märka om jag gjorde det) - vem ska jag dricka det med liksom? Den tråkiga killen? Haha, tror inte det. I alla fall så har jag tvingat pappa att köpa raketer. En massa raketer. Hade jag vetat  att det skulle vara såhär tråkigt hade jag väl stannat hemma och hittat på ngt roligare. Men nu när jag är sjuk så hade jag ändå inte orkat nåt. Jag har streptokocker :(. För er som inte vet vad det är (jag visste knappt innan heller) så är det liksom "förgrejen" till halsfluss. Men man behöver inte få halsfluss för att man har streptokocker. Men jag tar nån antibiotikagrej så att jag inte ska få det. För övrigt så mår jag skit. Hade feber igår, har det nog nu också, fast jag har tagit alvedon. Har också ont i huvet, halsen och är snorig. Wow, vilket nyår... Dessutom är jag jävligt trött och sur och grinig. Jag somnade fem inatt och har inte ätit nåt på hela dagen, bara druckit glögg. Får se om jag pallar middag. Vi ska käka krabbsoppa och jag har stått och rensat krabba i cirka 1 timme, så jag hoppas jag äter - annars var det ju inte värt det.

Tror jag uppdaterar senare. Tänkte också berätta lite om vad jag fick på "julafton" hos pappa några dagar sen ( eftersom mina föräldrar är skilda så har vi alltid två julaftnar - en riktig hos den ena och en extra hos den andra. Men nu måste jag gå upp och göra nåt, annars somnar jag.

Gott nytt år om jag inte skriver före midnatt!!!

//Frida

Nyårs morgon

Åh! Snart är det nyår! Jag har inte kommigt på något nyårslöfte än... Känner mig lite stressad!!!!! :S Snart knackar Aztrid, Lillemor och Isa på dörren, och jag och Sara måste hinna baka en äpppelpaj innan dess. Jag kanske borde sätta igång? Aja, den mjuka pyjamasen sitter som fastklistrad längst  min kropp. Man vill liksom inte ta av sig den! Man hör redan några tjuvskott av raketer som exploderar i luften. Allt är så mysigt...
Nu ska jag hjälpa Sara att städa vår rum (det ser ut som ett bombnedslag).
Ha ett gott nytt år!!!! :)

//Astri


Nyårs löfte?

Hello!

Nu är det väl god tid för att börja fundera på ett nyårslöfte?
Det ända problemet är att jag varje år kommer på alldeles för svåra nyårslöften som jag alltid bryter.


Löfte 2005: Aldrig mer ljuga, vara ärlig mot alla.
Resultat: Katastrof, jag tror till och med att jag ljög samma dag.

Löfte 2006: Aldrig met käfta emot Johan Ryholt (gamla so-läraren).
Resultat: Ganska OK, käftade bara 3-5 gånger innan han slutade :S...

Löfte 2007: Inte röka, en ändå gång.
Resultat: Hade lyckats, om jag inte råkat röka den där förbaskade gången... (skäms).

Löfte 2008: Sluta vara elak mot lilla Emilia (en lite utvecklingstörd tjej i min klass).
Resultat: Helt OK, jag har väl varit elak 1 gång eller 2, men jag har gjort stora framsteg...


Årets löfte då? Nja, inget för svårt den här gången, så jag åtminstonde kan få bli nöjd med mig själv 1 gång. 
Kankse... ha godis förbud hela året! :D Nja, 1 år utan godis? Lite panik???
Kanske... Aldrig mer snacka skit om någon? Nej, är inte det lite att ta i, jag är ju bara 14 trotts allt?

HAR NI NÅGON BRA IDÈ? Jag har ju snart bara 24 timmar på mig att komma på något!

// Nyårs Astri

Emma W...


Emma, Emma, Emma, när träffades vi sist? Det känns som att jag träffar din lillasyster på stan oftare än vad jag träffar dig XD. Om jag träffar din lillasyster så ofta borde jag väl träffa dig oftare? När träffade du Jonna och Ollie sist? Vi alla träffas ju nästan aldrig. Borde vi inte bara ses någon gång?
Jag tycker att det är synd att allt går så "utför", vi börjar att tappa kontakten... Kommer du ihåg när vi var små, och hur lätt allting var? Man gick ju hem till varandra efter skolan varje dag. Nu har jag och Sara basket, Ollie ansambel, Jonna dans, och du? Allt kommer ivägen, och ingen har tid när någon annan har...

Oj, jag vet inte vf jag skriver det här... Men jag fick väl en "kick" helt plötsligt.


Aja, ni som läser det här, se till så att det aldig blir så här med era vänner...


//ASTRI

New year = NO ALCOHOL??

Idag ska vi fixa till nyårsafton imorgon. Min gamla kompisar Aztrid, Lillemor och Isa ska komma + deras pappa och styv mamma. Vad kan man hitta på (mer än att sitta och spela sällskapspel)? Det kommer iaf inte att vara tillgång till någon sprit för oss barn, så mamma kommer att kunna sova lugnt inatt. Det kommer att finnas läsk, roligt??? Tråkiga pappa :/ Aja, vi kanske kommer att kunna sno någon flaska när pappa och alla andra är så fulla att dem inte ens vet vad dem heter. Undra vem som blir bakis i övermorgon? Jag ska slå vad med pappa att han kommer att ha huvudverk i överorgon! Har han det, borde jag få.... säg.... 500 kr? :P Deal? Jag skriver igen imorgon // Astri

Stort sexigt blåmärke!

Hello! Jag har precis kommigt hem från min farmor i Bollnäs. Bollnäs ligger i Helsingland. I Bollnäs åkte jag skidor. Det var flera år sedan jag åkte skidor sist och jag kunde knappt stå på benen. Jag åker nämligen inte vanliga slalomskidor, jag åker telemark skidor. Det är en helt annan teknik man andvänder och det tar typ 15 år att lära sig. Jag började när jag var 4:a år, men som det ser ut nu så kommer jag nog behöva 10 år till på mig :S. Jag ramlade och fick ett stort blåmärke på benet, sexigt??? //Astri

Gamla, fina bilder

God Morgon! :P

Imorse var jag bara så duktig. Först vaknade jag 9 och försökte somna om, men det gick ju inte så då gick jag upp vid halv tio. Jag tycker i alla fall det var skitduktigt. Halv tio liksom, jag tror inte jag har vaknat förrän halv ett på hela lovet :D.
Jag satt och letade efter en bild. Jag hittade den inte, men jag hittade en massa fina gamla bilder från i somras, förra året, förrförra, förrförrförra osv. Sen så hittade jag bilder på fritjof när han var ny. Nyfödd asså. Det är asstor skillnad ju. Han var ju knappt som en människa ^^.






Där var lite bilder. Ser ni nån skillnad? Ni kanske tycker han ser lika dan ut på alla... :).
Nej, nu måste jag borsta tändnerna, sen ska jag ut och träffa astri.

Goodbye

Frida


Bilder från resan i Vietnam

Hello!
Nu är jag hemma från min resa till Vietnam!

Min resa har varit så lång att jag knappast kommer att orka skriva om den, eller snarare: ni kommer aldrig orka läsa om den... Jag kan iaf ladda upp en massa bilder!
Jag kan berätta lite kort om resan...

Vi landade i Saigon. Där köpte jag mig en LV plånbok. 

 

Sedan besökte vi tunnlar där Vietnameserna gömde sig under kriget! Det var helt hemskt! Tunnlarna var typ 1 m höga och på vissa ställen var man tvungen att krypa för att komma igenom. Snacka om att Vietnameserna fick skador för livet efter att ha bott i mörkret i tunnlarna i ca 20 år. Jag gick bara där det var 1 m högt och jag fick cellskräck, fatta hur det då känns att krypa där det bara är 40cm högt!
Jag fick testa att skjuta med ett riktigt vapen också. Tyvärr så kommer jag inte ihåg vad vapnet hette. Men det hette typ B12, eller något sånt. :)

 

Från Saigon åkte vi ut på Mekong Delta. Det är en flod...
En av killarna på båten håller på att ramla i vattnet!:

  
        
Sedan åkte vi till Na trang (eller hur det stavas).
Där var det meningen att vi skulle bada och sola där. Men det visade sig vara regnperiod där. Snacka om otur? Det var iaf regnfritt 1 dag, och då passade vi på att ta lite flummiga strandbilder (tyvärr visar jag mig inte i bikini). ;)



Efter att vi blivit trötta på allt regn och åkte vidare till Danang.
Danang ligger ungefär mitt i landet. Från Danang åkte vi till Hoian. Det är en underbar liten stad. Där kollade vi på en massa sevärdigheter och jag gick till en skräddare och sydde mig ett par jenas!
Här är ett 1000 år gammalt tempel:



Sedan åkte vi till Hanoi (huvudstaden). Därifrån åkte vi till Sapa. Det ligger på gränsen till Kina. I Sapa var det svinkallt på natterna och jätte varmt på dagarna. I Sapa vandrade vi i bergen. Det var helt underbart! Det bor också en massa "konstiga människor" där.

    

Sedan åkte vi till Hallon Bay. Det ligger vid kusten. Där åkte vi båt bland en massa klippor. Det var helt underbart vackert! Man kände sig som i "Pirates of the Caribbean", med alla höga klippor formade som svampar runt omkring sig. Tyvärr råkade Sara redera dem vackraste bilderna, men jag lyckades hitta några få som var kvar.
 
 

Sedan åkte vi tillbaka till Saigon för att shoppa, sista dagen. Tyvärr köpte jag mig inget mer än ett par Paul Frank trosor i och med att allt var så gräsligt. Vietnamesiska kläder är inte direkt min smak :S. I stället för att shoppa gick vi på en kockkurs.
Vi var på en märknad också. På märknaden var det en kvinna som öppet slacktade en gris! Det var så himla äckligt!

  

Det var min resa!
Tyvärr så blev jag inte särskillt brun den här gången, i och med att det regnade hela tiden, men nästa gång... ;)

PS: Jag glömde nämna att jag åkte 4 nattåg! I vissa peronger var det underbart att sova och i andra var det helt hemskt!
Här är en bild på när jag sover i nattåget. Skönhets sömn???



Juste, här är en bild på "horan" som låste inn mig och Sara (Jag berättade det tidigare i inlägget "Katastrof resa i Vietnam!" :



//Astri

Julafton

God morgon på er eller nåntibg. Det känns som om jag just gått upp. Imorse åt vi mysig julfrukost med mackor, lussebullar och varm choklad. Från klockan tre kommer det komma massa släktingar hit, vi ska ha jul hemma hos oss i år. Oj, mormor har visst redan kommit. Jag fick faktiskt paket i min julstrumpa :). Men God Jul på er! Måste fokusera på kalle ankas jul nu! :P Vilken är er favorit? Jag gillar kalle och hackspetten!... Fast Ferdinand också ;P, Han är ju så himla gullig :D... Han vinner. Hejdå!


Frukost och mina julklappar m. el skumtomte också ^^

Julstämning hemma hos mig :)

GOD JUL!!! :D För man kan väl ändå säga att det är jul nu, klockan är ju faktiskt nästan två nu. Jag är helt klar med julklappar nu, förutom Malins som jag, Theo och Ellinor delar på, vi ska inte fira med Pappa och dom förrän på nyår. Jag haar en present till Fritjof också! :P Det är typ som små trosor (det fanns inga kalsonger ^^) att ha utanpå blöjan och med ett stort peacemärke över rumpan ><. Han kommer se urgullig ut i dem. I alla fall, nu när det är jul tänkte jag visa lite av vårt julpynt här hemma. God Jul, hoppas alla får fina klappar imorn!




1. Min julstjärna i fönstret :p. 2. Julgranen - mycket finare i verklligheter! 3. Pepparkakshus och lite julgodis. 4. Min julstrumpa! (hoppas jag får några julklappar där i :D). 5. En massa knäck.

Sov gott nu, jag håller på att somna i min säng här mitt framför datorn... Säg till om ni ser någon tomte!

Frida


Sjuk?

Hej alla barn!

Igår var jag bara hemma, hela dagen. Det var skönt, fast jag var sjuk. Hade pyttelite feber. Så jag kollade på filmer, läste bloggar, tittade på när mamma o theo pyntade granen, läste nästan ut min bok som jag inte vill läsa ut för då kommer den ju att ta slut. Och lite mer. Först kollade jag på grinchen som gick vid fem. Nån mer som såg? :P Den är fett rolig! Älskar Grinchen ^^.  Nu äter jag frukost, ska vara barnvakt hela dagen. Kanske julklappshandlar lite  medans. Sen ska vi på middag hos mormor... Kanske kan jag skriva ngt när jag är barnvakt.

Puss på er iallafall. Hoppas det kommer snö snart...


Frida


Mardröm

Hej. 

Jag har ju inte skrivit på några dar. Har inte hunnit och när jag väl fått tid så är klockan ett och jag håller på att somna framför datorn. Så jag tänkte att ni kunde få en liten resumé av vad som hänt mig dom senaste dagarna.

Fredag: Började halv tio och satt i klassrummet och fikade (fast jag pallade inte ta med fika), satt i kyrkan och kollade på gamla inspelade filmer på min mobil m mimmi medans några gubbar höll tal och kören sjöng. Mina betyg var sådär... Bara ett MVG. Det är Ingelas fel! Är fortfarande sur på henne. Hon lovade att jag skulle få MVG i bild, och sen, hon ba: VG+++++++. Som att det hjälper mig med en massa plus? Det syns ju ändå inte. Kärring. Efter det gick jag och Paula hem till mig och käkade, sen kom Cicki och vi försökte göra marsipangrisar doppade i choklad. Det gick sådär... Vi kollade också på Superhältarna. Nån som kommer ihåg den? Den heter Incredibels på engelska. Paula läste också högt för oss ur en bok som hette Erotik. Fast det var inte driekt erotik, den bara hette så.

Lördag: Måste vara på Odenplan vid 11 för att ha loppis med min klass. Som om nån vill köpa våra äckliga bakverk? (Vi koncentrerade oss på att baka istället för bara loppis. Och självklart har Matteus ställt sig vid ett bord bredvid vid samma tid och ska också ha loppis. Och de hade billigare kaffe än vi, så alla gick ju dit,, fast vårt var ekologiskt. Efter att ha stått en timme där i kylan sprang jag ner till tunnelbanan och åkte t hötorget och köpte chai latte. Där mötte jag upp Malin (min styvmamma) och vi gick på massage. Det var asskönt, sen käkade jag typ ett kilo frukt från deras fruktbuffe som de tagit fram åt oss :D.
Vid halv sju åkte jag till Moa och hennes tjejmiddag. Jag tror verkligen hennes hund Vinne (om det stavas så) gillade mig. Han satt och försökte slicka mig på händerna, armarna och i armhålan hela kvällen.  :S. Det var trevligt där :). Vi satt och körde sanning eller konka med en sån där kortlek, fast utan killar :(. Det var lite roligt :). Sen ringde vi på dolt nummer till några killar, jag kom från okejsex.se, och ställde frågor. En gång kom jag också från miljöpartiet och hette Beatrice Ask (vet inte om hon kommer därifrån). Jag var kk m Fredrik Reinfeldt och nån annan, Anders Borg kanske :). Kom hem vid tolv med taxi, mamma var väl rädd att nån full gubbe skulle komma och våldta mig. Men jag sa inte emot, taxi är ju skönt! :)

Söndag: Har just gått upp och borde käka frukost. Jag tror jag drömde en mardröm i natt. Har ett minne av det nu, men brukar inte komma ihåg det när jag just gått upp, det kommer liksom under dagen. Kanske kan berätta senare. Jag känner mig på ngt konstigt sätt hälsosam i dag. Inte för att jag är det precis, jag är allt annat än hälsosam =). Idag hade jag planerat att gå ut och handla sista julklapparna, men jag kom på att alla affärer har ju öppet tre timmar eller ngt, så det orkar jag inte. Så det här blir nog en slapp dag. Kanske bakar något, typ knäck, som jag kan ge mormor i julklapp. Vi får se. Ha ett bra jullov!



1. misslyckade marsipangrisar. 2. Moas hund tror jag... 3. Födelsedagsbarnet! =). 4. Ngn var tvungen att äta på konsekvens. (majonnäs, sorutgrädde, ketchup, dijonsenap, stekta nudlar, citron m.m.)

Frida


Skön dag

Hej på er. Idag hade jag skitlång lunch, så Paula och jag drog till hötorget och handlade lite. Framför allt korvar :P. Men också chai latte och marsipangrisar, som ni ser på bilden. Sen hade vi Städrocken. Alla är så sjukt duktiga på att sjunga i vår skola! Särskilt de där med Stairway to heaven. Sen så slutade vi tjugo över ett och jag handlade julklappar med Paula, eller rättare sagt så handlade jag julklapparna och Paula gav smakråd. Jag är nästan klar med alla nu plus Moas present till på lördag på hennes tjejmiddag. Efter julklapparna gick jag till Zara för att kolla om de hade fått in ngt fint, jag hittade några helt okej grejer, men inget som var jättefint. Jag kom hem med så sjukt mycket påsar! Jag tror jag var på både Odettes, Åhléns, Ur & Penn, BR, Indiska och Wedins. Minst. Fast jag har handlat för rätt mycket nu... :).



Nu ska jag duscha innan jag går och lägger mig. Kanske skriver några rader till Astri också om jag orkar.

Puss och Godnatt!

//Frida


Astris Vietnam-resa

Eftersom Astri inte kan blogga så mkt från Vietnam och Hanoi, där jag tror att hon skulle vara nu, tänkte jag att jag kunde visa er vår mailkonversation medans hon är var hon nu är. På så sätt får ni ju också ta del av hennes resa lite :).

Astri skriver

Hej!

Vi har precis landat. jag ar dotrott! Vi blev just av med vart Visa kort i en bankomat, sa vi har inte direkt nagra pengar... Vi har lite panik, och ingen fattar nagonting i det har landet. Men vi har kommit fram till hotellet iaf.
Du kan maila mig lite da och da. Du maste lova att beratta om dina batyg och tror du att du kan hamta mina fran skolan och lamna i min brevlada?
Det skulle vara jatte bra. Forsok att overtala lararna om det.
Du maste beratta om hur det gick for Mimmi pa stadrocken ocksa! Hoppas det inte later for falskt bara...
Hej da


Frida skriver

Hej :).
Fett jobbigt, det där med kortet! :S Är det varmt o skönt där då, är du brun än? :P
Idag fick vi tbx sogrejen med upptäcktsgubbarna. Ska jag fråga om jag kan ta din så kan jag ta den med dina betyg också? Vi fick tbx matte med. Och guess what? Jag fick bättre än Amanda!!! XD Hon fick VG,  jag fick VG+ :P. Lovar att kolla idol imorn åt dig och berätta. Paula är forfarande sjuk, men jag är med Amanda, Mimmi, Victoria... och Emilia. ............................................. Vi har gått hem till henne några dar och pluggat och spelat the sims och kollat på One three Hill typ... :). Tror ingen har börjat sakna dig än, heheh :P. Näe, jag bara skojade. Vi saknar dig jättemycket, lalala... Kolla Amandas och Paulas blogg förresten, om det funkar där nere. http://hasttokarna.blogg.se/ 


Astri skriver
Haha, forlat med deras blogg suger ju (sag inte dettill dem).
Vad bra att du inte saknar mig an... Jag skulle do utan dig, men jag tror att Amanda faktiskt ar helt ok om man lar kanna henne battre. Jag saknar faktisdkt inte dig heller... :)
Jag kan kopa nagon fejkad plonbok till dig om du vill... Du kan typ fa en ny som som Anna kopte till dig fast andra farger. Fast du far betala XD. Fick du vta mitt resultat pa matte provet? Vem vann idol? Lova att forsoka ta mina betyg. Gor verkligen ditt basta. Sag att du kan lamna det i min brevlada. Du har fatt mitt tillstand!
 
Nu ar vi i Nea trang (jag tror att det stavas sa). Du kan kolla pa kartan. Vi var i Saigon forut, det var jatte roligt. Vet d vad jobbigt! Man kan typ bara ta sig fram med tag i landet. Det ar jatte dyrt att flyga. Det kostar typ 8000 kr for oss att lyga inom landet, sa vi maste ta tag hela tiden... Denna semester ar valdigt kaotisk hitills... Vi blev utkastade fran hotellet ocksa. Jag kan beratta om det senare, det var ett stort missforstand.
Vi ska aka till Saigon snart och dar ska vi bada och sola. Jag ar inte ett dugg brun. Jag har inte badat en anda gang hitills... :\ Som jag sa sa ar semestern ganka kaotisk... 


Frida skriver

Javet, men de har ju typ inte ens skrivit ngt. Och.. vi har nog inget att säga om det med tanke på hur våran såg ut i början... Hehe :).
Men gud vilken misslyckad resa.. jag läste på bloggen också. Usch. Skulle bara vilja åka hem :P Men du måste bada lite åt mig där nere! Köp gärna ngt till mig, jag betalar när du kommer hem. Bara det inte är för dyrt, dyrt för att vara en fuskplånbok asså. Haha, gissa vem som vann då? Jag började med att heja på Alice, sen Kevin, sen Alice, Kevin men på slutet hejade jag på henne. Och vinnaren var.... :O
 
 
KEVIN!!!
 
 Lovar att ta med dina betyg. Emilia har redan sagt att det går bra tror jag. Ska jag öppna ditt och skriva vad du fick och jämföra våra och skicka hem dom sen eller ska jag skicka dom direkt? Vet du förresten, jag fick bara VG i alla Emilias ämnen :( Men det var typ bara Ludde som fick MVG. I allt så klart...  Har ingen aning om din matte.
 
Måste sova nu. Lycka till med resten av resan :)


  

Astri skriver

Haha, da ar du ute ur leken. Da ar det bara jag och Ludde kvar! Halsa honom det XD.
Emilia sa till mig att det inte va ok till mig, men hon kanske har andrat sig. I sanna fall sa far du ABSOLUT inte kolla pa mina betyg fore mig!! Jag ska se dem forst! Jag overdrev lite med resan "jag vill bara aka hem!!!". Jag har det faktiskt ganska trevligt har. Men det forra stallet vi var pa var en jatte fin strand, men det visade sig att det var regnperiod dar i november-december. Sa vi ville liskom inte bada i regnet. Dessutom var det jatte stora vagor. Darfor blev det inget bad pa det stallet (eller bara en gang), sa vi akte vidare till Hoian for att det skulle vara soligt har. Gissa vad vi fick har? Det regner har ocksa! Trotts att det inte ar regnperiod har! Sa mitt sista hopp pa bad blir val fran en Bat i Hanoi (huvudstaden). Om du hade svarat tidigare sa hade jag kopt en blanbok till dig, men det ar lite forsent nu. Jag kopte en till mig daremot XD. Jag har daremot kopt en annan present till dig. Alltsa en liten julklapp! Men det innebar inte att du maste kopa nagot tbx, det blir bara lojligt. Jag kan forsoka maila imorgon!
Halsa alla och ha det bra! halsa Paula och Amanda assa, och Mimmi och Victoria.


  

Astri skriver

Jag glomde att beratta om en sak som hande idag! Det finns affarer har dar man kan designa sina egna skor. Japp, man far valja model, matrial, skosula, klack, farg. Jag kan typ rita en sko sa gor de den. De mater exakt motten pa en och gor kraddarsydda skor! Men det kostar typ som vinterskor i sverige sa det ar inte sa billigt. Sara ville saklart ha sina dromskor sa hon gick dit och designade sina drom vinterskor! Haha, men nar vi hade lamat in hennes dromskor sa sag vi nagra som hade fatt tbx sina (man far tbx dem 24 timmar efter) och de var jatte missnojda! Jag forstar dem, for skorna sag helt forfarlga ut! haha, de gick typ inte att ga i dem och tanten som hade bastallt dem sa att de var alldeles for sma. XD. Sara far tbx sina imorgon. Lite orolig? Jag happas verkligen de blir som hon hade tankt sig, annars blir Sara fett ledsen for de var ju anda pengar...
Jag sjalv tankte ocksa gora, menn i och med att det var sa dyrt och jag kom inte pa nagon snygg modell, sa skippade jag det.
 
Jag var bara tvungen att beratta det!
Hare bra!
 
PS: Du kan ladda upp nagra av mina Mail pa bloggen om du vill :)!


//Frida


Fritjofs första barnstol!!! XD

Sitter och bloggar samtidigt som jag gör klart mina lovika vantar. . Jag förstår inte hur alla hinner skriva så mycket på sina bloggar? Jag hinner ju knappt skriva varannan dag liksom? Aja, jag kanske blir duktigare på det senare.
Jag har ingen tisdagsmat från hemkunskapen, vi skulle städa :(. Jag och Victoria var faktiskt jätteduktiga - när vi var klara med vårt kök var det skinande rent! :D. Sen skulle vi ner och käka i matsalen. Gissa vad det är då? Julbord. Brukar inte gilla julbordsgrejer, men jag käkade prinskorv. Det imponerande var att de hade julmust, vanlig julmust på burk, och pepparkakor hur mkt man ville. Jag är lite imponerad. Vår skola verkar ha gått från 0-100 på en termin! Det var lite roligt tycker jag. Förut var vår skolmat billigare än grisarnas!

Idag invigde min söta lilla lillebror sin första barnstol! Egentligen ska man börja typ när de är ett halvår, men han är bara glad om han får sitta i sina liggstolar, så han fick göra ett försök "på riktigt". Det gick jättebra, och han var glad och söt hela middan :). Jag lagade faktiskt middag idag också. raggmunkar från förpackning med lingonsylt och bacon. Inte så svårt, men ändå!



1. Äckliga städhandskar jag kände mig tvungen att använda på hemkunskapen. 2. Julmaten. 3. Fritte försöker sitta upp i sin liggstol ;). 4. Han sitter i en riktig stol!

Goodbye


2 dar kvar!!!

Hello Sunshines!

Idag var sista riktiga dan, imorn får jag sovmorgon till nio och har bara spanska, sen är det städrock. Mimmi är den enda som ska sjunga från klass. Kommer inte ihåg vad, men det kommer säkert gå jättebra :). Visste ni förresten att jag, Astri, Carro och Mimmi ställde upp i städrocken i sexan? Well, det gjorde vi. Och vi gjorde bort oss. Totalt.  Usch... Det kommer säkert vara nån som undrar vad städrocken är om jag inte berättar, så jag kopierar en gammal förklaring från bloggen i sjuan när Astri och jag var konfranserer:

Städrocken är en gammal tradition på Vasa Real och arrangeras av musiklärare och övrig personal. Det är ett mycket viktigt tillfälle under året för oss Vasa Real:are, då den återkommer varje termin - en gång innan jullovet och en gång innan sommarlovet. Anledningen till namnet Städrock är att samtliga elever (förutom de som uppträder) måste städa sina skåp, både utsida och insida. Under tiden uppträder elever i Aulan med bl.a. dans, sång och musik. Eleverna genomför sina nummer 3 gånger under dagen eftersom alla klasser inte kan titta samtidigt. Det är under tiden som vissa klasser tittar som de andra får städa skåpen. Städrocken har också alltid en eller flera konfransierer.

Hahah, yeah yeah. Skratta inte åt min text! Jag gick i sjuan och jag försökte skriva det fint. Tkr ni jag lyckades? Jag skulle inte precias gissa på att just jag hade skrivit den iallafall. 

Jag vet inte när vi slutar imorn... Ngn som vet? :O Det borde ju vara tidigare än vanligt iaf. Och på fredag slutar jag tolv! Tihi :) fett skönt.

Idag hade vi bild och jag var tvungen att sitta kvar med Ludde och måla klart vår vinter bild bara för att Astri och Amanda inte var där. Jag satt typ kvar till kvart i fem, sen skulle jag hämta Nina på KFUM. Men iallafall så skulle jag berätta en lite rolig grej. Jag tyckte åtminstone det var roligt. Ludde får antagligen damp om han läser det här, men han läser nog ändå inte vår blogg.

Ludde och jag sitter och målar på och pratar lite. Efter en stunds tystnad säger Ludde plötsligt:

L: Paula är kär i Jacob va?
F: Va, nej? Eller, nej, jag tror verkligen inte det iallafall. Inte Paulas typ direkt. Om det inte är ngt hon inte sagt till mig... Vf skulle hon vara det?
L: Nej, men... Hon röstade ju typ bara på honom och hans julrim på Svenskan, även fast dom sög. Eller så är hon kär i Bill, han var ju med Jacob.
F: Nej, jag tror faktiskt inte Paula är kär i varken Jacob eller Bill... Om det inte är ngt hon inte har berättat för mig om alltså. Och dessutom så slutade man visa att man var kär i nån genom att rösta på den typ i tvåan.
L: Men Paula kanske är som en tvåa.
F: Ja, kanske det...

Hahah, typ så var det :). Kommer inte ihåg exakt. Men erkänn att det var lite roligt iallafall :P.

frida


Katastrof resa i Vietnam! Ta mig hem!!!!!

Tjenare!
Jag kan inte skriva alla bokstaver i och med att jag e utomlands men jag ska gora mitt basta!
Forst vill jag bara be Frida att kolla sina mail lite oftare! Nu ska jag beratta lite om resan sa har langt.

Min resa i Vietnam har varit ganska katastrof hitills. Ingenting blir liksom som vi hade tankt oss...

Katastrof 1:

Vi landade pa flygplatsen i Saigon och det forsta vi skulle gora var, sa klart att ta ut pengar. Vi gick till en bankomat och borjade fiffla med knapparna pa bankomaten i och med att det var svart att forsta vad man skulle gora. Gissa vad som hande? Bankomaten slukade vart Visakort! Vi kunde inte fa tillbaka det och ingen kunde engelska! Vad skulle vi gora i Saigon utan pengar? Som tur var hade mamma ett annat Visa kort, men det innehaller bara 2000 kr. Undra hur lange det racker? :S

Katastrof 2:
Efter katastrofen med kortet sov vi pa ett hotell mitt i staden. Andra natten blev vi utkastade fran hotellet pga ett stort missforstand och tvingades att hitta ett nytt hotell mitt i natten...

Katastrof 3:
Mamma skulle ga och klippa sig hos en frisor. Vi hittade en och mamma borjade klippa sig. Jag hinner inte beratta om hela denna upplevelse, men jag lovar att skriva om den nar jag kommer hem. Jag kan iaf skriva lite kort om den nu. Vi borjade braka om priset och det slutade med att mamma inte ville batala det pris som dem sade. Da blev vietnameserna i firsoren sura och ville inte slappa ut oss ur butiken. Mamma lyckades fly ut, men jag och Sara var kvar inne i butiken. Jag var jatte radd att de skulle gora oss illa, trotts att jag var typ 1 huvud langre an alla andra. Jag var sa forbannad att jag var redo att sloss! Mamma lyckades stoppa mig, Sara och vietnameserna fran att borja sloss efter att ha gatt med pa att betala "overpriset" som vietnameserna ville. Gud vad jag var forbannad och radd! Jakla vietnameser! Man laser inte inn sina kunder pa det sattet!  

Katastrof 4:
Vi skulle boka natttag till Danang idag. Vi ville ha mjuka sangar och bara sova 4 i en kupe. Gissa vad vi fick? Alla mjuka sangar var slut och vi kommer att fa sova pa traplankor i en kupe med 6 andra Vietnameser. Snacka om att klamma inn sa manga manniskor som mojligt i en kupe! Hoppas att det inte blir sa hamskt som det later... :(

Jag hoppas att det var den sista katastrofen for denna resa, men vi far se...

//Astri i Vietnam

Sista läxan, kanske?

Hej hej. Sitter vid datorn och bloggar och lyssnar på dålig musik, fast egentligen så sitter jag och renskriver min SO grej som skulle vart inlämnad för typ två veckor sedan. Funderade på att skita i den, men då skulle det ju påverka mitt SO betyg. Ni har säkert en bild av att jag är värsta ig-barnet, men det är jag faktiskt inte! Jag är faktiskt ganska duktig i skolan, inga G:n iallafall. Antar jag. Hahah, det vore gympa då. Men Sven gillar mig ganska mycket, så jag hoppas på VG åtminstone. Hursomhelst så kom jag på att det här är ju typ sista läxan för mig att göra. De kan ju knappast räkna in ngt vi får till tisdag eller onsdag, och sen är det ju inga riktiga dagar efter det. Men nu måste jag sluta och börja skriva... Tråkigt. Men bara måndag tisdag onsdag och så är det lov. Måste ju tänka positivt.

Sov gott på er, tror inte jag skriver mer ikväll. Kanske att jag berättar vad jag gjort i helgen i morrn. Orkar inte nu. Jag önskar mig nya skor förresten. Fina. :)

Frida

Jag skojade bara.

Nej, får man ändra sig? Nu när jag sett alla låtarna och sammanfattningen kom jag på att Kevin är ju skitduktig! Mycket bättre på att sjunga än Alice... Sen så stör jag mig ju på att han har ful frisyr och såna grejer, men vem bryr sig om det? Det är ju för sången som de är med. Dessutom så gjorde han faktiskt slutlåten mkt bättre än Alice. Vem tror ni vinner då? Jag tippar på... Kevin. Mest för att jag från och med nu hejar på honom kanske, men också för att  det är framföra allt tjejer som röstar, och tjejer röstar ju alltid på killar. Fast nu får jag skuldkänslor... Stackars lilla Alice! Men jag kan ju heja lite på henne också, för hon är ju faktiskt också väldigt duktig, och har mycket finare stil än Kevin. Nej, nu får jag sluta... Ska ta och läsa min kära bok, Breaking Dawn, fortsättningen på Twilight... Men rösta på Alice om ni röstar, hon kanske får jättelite röster annars! Jag tror jag hejar på Alice istället förresten


Frida


Idol - Alice eller Kevin?

Hej där. Sitter och kollar Idolfinalen nu, som alla andra antar jag :). I början tänkte jag att jag skulle heja på Kevin, för han var så bra och hade så bra röst och bla bla bla... Men efter att sett bådas framträdanden kom jag fram till att jag höll på Alice. Verkligen. Hon ser så mycket proffsigare ut också, och hon valde en bättre låt för henne att sjunga än Kevin gjorde. Hoppas hon vinner iallafall! Det är ju typ jättemånga som är  där nu i Globen som jag känner... Aja, heja på Alice lite extra åt mig bara! Nu börjar det nog, måste springa :P

Frida


Lussebullar och teater

Hej svejs :)

Vet ni? Amanda och Paula har skaffat en blogg! :D Den heter typ hasttokarna tror jag. http://hasttokarna.blogg.se/ . Den måste ni spana in :P. Den kommer nog mest att handla om hästar och så, själv är jag inte så intresserad av hästar, men för er som är det så tycker jag att ni ska kolla! Det står dock inte så mkt skrivet där än...

Idag skulle vi göra en sammanfattning av vad vi gjort under höstterminen på elevens val-dramat på Odenteatern. Vi hade haft typ två gånger på oss att öva på våra improvisationer om att vara olika. Det gick sådär, ärligt talat. En tjej i min grupp var sjuk så vi fick köra utan i den ena och med en reserv i den andra. Dessutom så skulle jag hälsa alla välkomna och berätta vad det handlade om. Usch. jag stammade ju typ. 

I tisdags på Hemkunskapen bakade vi lussebullar. Vi gjorde ganska avamcerade med flätor och så, alla andra gjorde vanliga, tråkiga lussekatter.  Alla vet vä hur man gör/har nåt recept hemma om hur man gör Lussebullar, så jag behöver väl knappast förklara. Men så här blev mina, Amandas och Astris!



1.Min fina, feta flätsak, 2. En annan jag gjorde..., 3. Allas när de var klara, lägg märke till hur fet min fläta blev :P, 4. Allas innan
 
Nu ska jag gå och duscha. Imorn skippar jag Luciagrejen och svenskan och tar sovmorgon ^^

Frida

På promenad med Samuel

Hello!
Idag fick Frida äntligen träffa den "så omtalde" Samuel. Den efterläntade promenaden blev sann ute i regnet.
Frida som var ledig från skolan idag, pga sin stukade fot, mötte upp mig vid buss 40 klockan halv fyra. Vi tog buss 42 till Nybrogatan och drog hem till min syrra. Anna (min syrra) var liet sjuk så jag kunde tyvärr inte röra henne, jag ville ju inte riskare att bli smittad precis innan resan till Vietnam! Men Samuel var helt oemotståndlig. Jag hade lovat mamma att inte pussa honom men hans söthet tog övet mitt förnufft. Två pussar minst blev det iaf på vardera kind!
Iaf, Jag och Frida gick ut på promenad med honom. Vi hade tänkt att gå till Humlegården, men Frida orkade knappt gå 15 m med hennes kryckor. Det slutade med att vi hamnade mitt på östermalmstorg och började snacka engelska. Vi nästan skrek på engelska till och med! Undra vad dem som gick förbi oss måste ha trott? Att det sitter typ en ALLDELES för ung mamma med hennes handikappade kompis på en bänk och snackar dålig engelska? Egenetligen borde jag ha tyckt att det var pinsamt att gå på promenad med Samuel, men när Frida hoppade runt på hennes kryckor drog all uppmärksamhet på henne och jag kunde känna mig ganska osynlig. Tack för det Frida!
Efter vår "promenad" åkte vi hem och åt grillad korv på Odenplan. Vi var hungriga som vargar, trotts att vi hade fått fika av Anna!

Här är Frida, med hennes kryckor och vagnen mitt på östermalmstorg:

Jag vet inte om jag kommer att kunna skriva något mer innan resan. Jag känner mig ganska stressad och säger därför "Hej då" här och nu. Gud vad jag kommer att sakna bloggen! Men jag lovar att jag kommer att skriva direkt när jag kommer hem från min resa igen!

//Astri

Hemma

Hallå :). Jag pallade inte gå till skolan idag, jag suger verkligen på att gå med kryckor, men imorn ska jag tvinga mig själv att gå. Det är ju faktiskt rätt mesigt att vara "sjuk" bara för en stukad fot. När Astri slutat skolan ska vi gå ut med Poufars, hur det nu stavas, eller Samuel. Sen kanske, om jag vågar och om vi hinner, att jag kommer hem med ny hårfärg :P. Eller, inte ny precis kanske, men blondare i alla fall. Men det får vi se sen om Astri hinner färga mig. Isf lägger jag upp en fin före/efter bild. Nu ska jag försöka duscha med min fot, sen ska jag gå ut och käka lunch med Mamma.


Här är min fina frukost från imorse.

Kram, kram

Frida

Vietnam på onsdag!!!

Hello!

Stackars Frida och hennes fot!
Jag däremot mår helt strålande!
Vi åker till Vietnam på Onsdag. Underbart va? Vi ska åka till Saigon, det är en stad med ca 6 000 000 invånare! Alla åker moped istället för bil. Man får liksom hoppa upp på en killes moped, så kör han än dit man vill, om man vill åka taxi. Det käns ganska konstigt att behöva åka på en främmande killes motorcykel. Hoppas jag får sitta bak på någon snygg killes motorcykel :P. Jag tror att de yngsta som kör är ca 15-16, perfekt va?
Gud vad jag längtar! Jag ska vara borta i 2 v och kan skippa skolan typ 1 ½ v framöver!

Lyllo mig va? :P



// Astri

Jag och min mosade fot

Halloj :P. Nu ligger jag i min säng och skriver. Iförrgår så skulle jag vara barnvakt åt Nina igen. När jag hämtat henne gick vi hemifrån igen typ 150 meter till 7-eleven och skulle köpa grädde. Jag hade en liten tävling med henne och vi sprang, typ det fortaste vi kunde. Självklart hade jag på mig de sämsta springskor man kan ha - lite högklackade, minst en storlek för stora sommarskor. Och självklart ramlade jag också - typ efter att vi hade 1/4 av vägen kvar till 7-eleven, så jag struntade i det till en början, trots att det krasat ganska oroväckande när jag slog i utsidan på min vänstra fot i marken och gjorde ganska ont. Men väl inne på 7-eleven började det göra så ont att jag inte ens kunde hoppa på ett ben utan att det gjorde ont. Ingen hade mobil med sig, men jag lånade telefonen på 7-eleven och tvingade mamma att komma och hämta oss med bilen. Usch, jag var verkligen inte trevlig då... :/ Jag typ snäste åt alla som rörde eller pratade med mig. Men sen kom vi iallafall på att det nog var en stukning.



Nu är min fot ganska svullen och blå, som ni ser på bilderna, och jag tror nog jag måste ha kryckor imorgon :S. Blää :'(. Kommer se ännu klumpigare ut än vanligt :P... Men det klarar jag säker, fast den som går med mig får gå i snigeltakt. Det som är bra med hela grejen är i alla fall att jag måste få en hissnyckel :D. Och det är ju alltid lite roligt, att få åka hiss. Men det svåraste är nog att duscha och klä på sig. I duschen måste man liksom försöka hålla balansen utan att stödja på den "dåliga" foten. Och när man klär på sig kan man inte dra på byxorna på höger fot och stå på vänster, osv., osv.  Jag kom på att det är väldigt ansträngande att hoppa runt på ett ben, värsta träningspasset :P. Usch, snart är mitt högra ben säkert större än det vänstra också... Men förhoppningsvis så är jag normal igen om några dar :).

Puss,
 
Frida


KONCENTARTONS SVÅRTIGHETER?

Hello!
Nu har vi so lektion. Vi sitter i data salen och jag tror att jag seriöst börjar få koncentrations problem. Jag klarar inte av att sitta vid en dator och samla fakta utan att ta en liten titt på bloggen. Precis som förra gången, skulle jag bara ta en liten titt, men det slutade med att jag börjar skriva ett inlägg... Åh, jag är så besviken på mig själv.
Fy Astri!

// Astri

Soppa nr. 2: Champinjon soppa

Helllo boys and girls :P . Som ni kanske såg tidigare så la Astri upp Hemkunskapens soppa. Det fanns några olika att välja på. Jag var med Alex, och vi valde champinjonsoppan. Den blev sjukt god! Ska till och med göra den hemma nån dag x). Egentligen så gillar jag inte champinjoner, men det smakade inte alls lika äckligt som vanligt, inte äckligt alls faktiskt, så det gjorde ingenting. Ärligt talat så var den faktiskt ännu godare än Astris och Amandas, även om Astri aldrig skulle erkänna det själv. Hugo tyckte också att den var skitgod! :P

Idag var jag barnvakt åt Nina som vanligt. Hon älskar chokladbollar (vem älskar inte chokladbollar?) så då gjorde vi det. De blev skitfina, och goda :) Kanske att jag kan ladda upp bild senare, om hon fattar hur man laddar upp den.
Idag dissekerade vi också på no:n. Typ inälvor på grisar. Jag ansträngde mig verkligen för att inte andas. Varje gång jag kände den där hemska lukten ville jag bara springa in på toaletten. Jag satt och spände hela kroppen under hela lektionen för att inte spy. Sen, när jag trodde att det var över och just slängt mina plasthandskar i papperskorgen och var påväg ut, tvingade Martin mig att ta upp dem igen ur den där äckliga plastsäcken fylld med folks gamla uppskurna, blodiga grisar. Det var tydligen fel papperskorg. Jag höll för näsan, satte på en ny plasthandske och rev en stor pappersbit att ta upp dem med. Men det var fler klantiga personer som gjorde samma misstag som jag. Men de fick skylla sig själva! Heheh, *skadeglädje*!


Godaste champinjonsoppan jag ätit i alla fall :D

Frida

NO: Dissikera en gris! X(

Hello!

Gissa var Martin Gunnarson överaskade oss med på no lektionen?
Vi skulle dissikera en gris lungor och hjärta! Jag som inte är så känslig för blod och sånt, fick till och med en liten chock när Martin bar in "köttet" i klassrummet. I 6:an dissikerade vi fisk och det var nog med "blod" för de flesta i klassen. Hur skulle alla nu klara av att dissikera en gris? Jag var berädd på att minst 4 personer skulle spy, men komstigt nog var det ingen som spydde. Allt gick förvånans värt bra, men jag måste erkänna att det vände sig en del i magen när vi skar av luftstrupen. Martin Gunnarson stoppade in ett rör i en av luftstruparna och blåste. Gissa vad som hände? Grisens lungor blåstes upp! Det såg ut som att lungorna levde. Ett tag höll jag på att spy! Jag fick (som tur var) jobba med Gustav och Alex och Amanda. Amanda var inte till särskillt stor hjälp. Medan Gustav, jag och Alex skötte innälvorna fick Amanda typ ta bort hår om vi hade fått hår i munnen, eller hålla upp boken så att vi kunde läsa, i och med att hon var den ända som inte hade blodiga händer. Men Amanda tog också bilder medan vi höll på och skära. Ni ser bilderna nedan!
Det värsta var nog att det stank som tusan! Köttet hade legat framme i ett dygt och luktade inte direkt färdigstekt kassler. Det luktade mer gammalt kött, på gränsen till ruttet.
Här har ni lite bilder:

Bild 1: Jag håller i grisens hjärta 
Bild 2: Vi visar upp luftstrupen
Bild 3: Ja, vad tror ni?

   


Sov gott // Astri

Italiensk potatis soppa

Tjenare!

Här kommer lite soppa som vi gjorde på Hk:n. Det roliga var att jag, till min förvåning, fick jobba med Amanda!
Kort beskrivning av Amanda:
Älskar hästar, ganska blyg, älskar att prata , gillar inte nya människor, bra på att rita, stark men kort.
Amanda och jag tävlade mot Ludde och Victor. Ludde var min förra HK:polare. Nu tävlade vi vem som gjorde den godaste soppan. Vi fick 25 min på oss. Jag och Amanda var lite nervösa över att möta "mästerkocken Ludde", men konstigt nog lyckades vi samla ihop oss och vår soppa slog deras! Om vi sammarfattar denna historia så innebär det att Astri är bättre än "besservissen Ludde" på att laga mat! Däremot fick Ludde högre betyg än mig på Engelska uppsatsen. Han fick MVG och jag fick MVG minus. :( Men jag tar honom nästa gång!

Här är Amandas och min exemplariska soppa:



//Astri

¡Buenas noches!

Hej på er igen småungar. Jag hade lagt upp en plan för den här kvällen och mina läxor. Eftersom jag alltid är så kvällspigg tänkte jag att jag kunde skjuta upp alla mina läxor till på kvällen, så blir jag mycket mer fokuserad. Bad idea. Men bara för att jag gick och la mig tidigt i går reagerar min kropp dåligt på detta och tror typ att jag håller på att vända på min dygnsrytm. Sjukt jobbigt. Men jag måste tvinga mig själv att plugga igenom spanskan lite innan jag somnar här vid datorn... Kanske borde fixa kaffe, te eller nåt annat som håller en pigg.
Dröm fina drömmar!

Frida


No pics for me

Hej, jag vet att jag inte har skrivit på typ... jättelänge i alla fall. Men det känns så himla meningslöst utan några bilder att visa! Inte för att jag inte har haft några bilder, för det har jag haft, och det gör mig så himla sur. Min mobil har nämligen pajat, ska gå till en Sony Ericsson butik snart. Försökte ladda upp lite från min brorsas mobil istället, men jag hittade den inte, och jag hade aldrig fått om jag frågat. Men lovar bilder imorn. Någon sorts bilder iallafall. Även om jag får sno en mobil.
Visste ni att jag fått en julkalender i år, förresten? En med choklad, en present kalender. Blev lite glatt överraskad, förväntade mig ingen när jag är 14 år, liksom. Think that´s pretty amazing, iallafall :).
Nu måste jag sluta, har min mindre lillebror i knät. Han verkar tro att han är typ 1 år och kan gå, han hoppar runt som en tok i mitt knä. :P
Skriver imorn, förhoppningsvis m. lite bilder.

Frida

What is a human being without a hart?

What is a human being without a hart?

It's like a river without water.
It's like a bird without wings.
It's like a fire without warmth.
It's like a sun that can't shine.
It's like a forets without trees.
It's like a misstake that god has done.

It's what we call dead...


// Deprimerade Astri



Samuel is the kid!

Idag var min underbara systerson Samuel på besök tsm med min syrra. Så smånging om kom mamma och Niclas (min syrras man) också. Vi gick och köpte Pizza på Haga Dehli och åt chokladpudding till efterrätt. Det var jätte mysigt! Jag har inte träffat Samuel på en hel vecka. Det känns som flera månader! Det var så skönt att få träffa honom idag...
Han är bara så söt!

Här testar Samuel min mössa jag stickade:

 


//Astri

Julkalender utan snö :(

Tjenare alla glad människor!

Nu sitter jag på Svenska lektionen och bloggar lite. Egentligen ska vi hitta fakta om olika 1700 och 1800 tals författare, men jag orkar verkligen inte engagera mig just nu. Jag kollade på Julkalendern i morse föresten! Jag måste säga att jag faktiskt tycker att den var ganska dålig. Jag saknade den där mysiga julkänslan som ska finnas i en julkalender. Tjejen i julkalendern hade liksom en klänning på sig och det fanns inte en ända snöflinga på marken? Hur "juligt" låter det
 egentligen? Inte ens lite julpynt syndes i förnsterkarmarna! Nej, jag är så besviken! Ni kanske tycker att jag är barnslig som fortfarande kollar på julkalendern? Men jag kan liksom inte växa upp. Jag tycker att det är "ett måste" att kolla på julkalendern varje år. Det har blivit som en tradition för mig. 
 Kommer ni ihåg julkalendern "Greve Holm"? Den julkalendern var ju riktigt rolig och kuslig! Eller kommer ni ihåg "Diselråttor och sjömansmöss"? Oj, gud vad jag ländtar till jul! Jag ska nog gå ner i källardammet och leta fram lådan med julpyntet och börja pynta lite hemma. Eller är det fortfarande för tidigt?


//Astri

RSS 2.0