Hos pappa...

Hello!
Idag kom pappa och hämtade mig kl kvart i 10 på morgonen och vi åkte ner till hans hus i Kolmården. Jag har chillat hela dagen och gått på en promenad ute i skogen mad Sara. Vi tog jätte fina bilder på varnadra! jag ska ladda upp dem sen... Jag bakade en äppelpaj också! Den blev sjukt god! Jag borde fan ta och skriva en bok om hur man gör "den perfekta äppelpajen". XD Okej, jag vet, jag är fett mallig...
Men man måste ju få skryta lite ibland??? Men bara ibland... :/



Ha en bar lördag!!! //Astri

Klättra upp för hustak

Hello!
För ett par dagar sedan så hade jag och Frida håltimme i skolan och vi fick för oss att samla pantburkar från olika resturanger. Asså, man går in och frågar:
- Ursäkta, har ni några pantburkar vi skulle kunna få panta??
 9 av 10 ggr svarar dem:
- Nej, tyvärr, vi pantar dem själva...

Aja, jag och Frida samlade in några burkar och sedan gick vi till Oppsan... Vi hittade ett hust tak som vi försökte klättra upp på:

 

Vi försökte och försökte, men lyckdes aldrig. Vi blev bara kladdiga och smutiga om fingrarna:



Sedan kunde vi inte låta bli att ta en liten åktur på linbanan som står i parken:
  
     

Det var min och Fridas håltimme!

Nice day // Astri

Råger är död

NOOOOO!
Vet ni vad vi upptäckte när vi kom in i No salen idag? Råger hade dött! Vi blev jätte ledsna. Råger har alltid funnits med oss på våra tråkiga NO lektioner. Han har gett oss hopp och värme. Han har fått oss att tycka att No e roligt, han har fått oss att tycka att Fysik inte suger! Okej, nu låter det som att Råger är en människa, men han är en guldfisk XD. Men vi saknar honom redan, han var som en del av klassen! Han kommer alltid att finnas i våra hjärtan...
Martin Gunnarson (No läraren) påstår att dödsorsagen varit en svampinfektion i ögat. Sorglig historia det där :(.

Här är den enda bild jag har av Råger innan han dog :'(:




R.I.P Råger // Astri

Paulas paket ^^

Hej hej!
Igår var vi på Paulas tjejmiddag. Det var jätte mysigt och trevligt! Vi köpte den sista Twilight boken och en typ Kimono till Paula. Hon blev väl ganska glad (hoppas jag iaf).
Kolla vilket fint Hippie paket vi gjorde till henne:

Bild 1: Paulas paket
Bild 2: Fin regnbåge som Frida ritade
Bild 3: Fina spermier av Astri
Bild 4: Fridas jävul som pruttar
        

Ser ni dem 4 rosa "blommorna" på paketet? Gissa vad som finns under dem? Det är kondomer (4 st). Vi tänkte inget perverst, trotts att det låter så. Vi tänkte det mer som en symbolsik grej i och med att Paula fyllde 15 år och blev byxmyndig! Trotts detta så kanske Paula redan har brutigt hennes oskuld, men vem vet? ;)

//Astri

Day home

Hello!
Jag orkade inte gå till skolan idag. Eller egentligen skulle jag, Frida och en massa andra 8:or gå och bada. Men Frida är ju sjuk så jag skulle ju bli helt ensam i och med att ingen annan från vår klass skulle följa med. Man vill ju inte gå runt som ett mobboffer direkt? Istället  var jag hemma och gjorde klart lite gamla skolarbeten som jag aldrig lämnat in...
Jag tog en massa bilder också!
Here they are:

         

//Astri

Sjukis

Good morning sunshines... Idag blev det hemma, inte aktivitetsdag. Även om jag planerat att vara hemma bara för att inte behöva gå så blev jag faktiskt sjuk på riktigt. Men jag hoppas jag är bra igen till imorn. Jag är sådär så jag tycker det är skönt att vara hemma en dag och vila ut och sådär, sen blir jag helt rastlös och vill träffa människor igen :).

Men det vore tråkigt om jag inte blev frisk till imorn, Paula har ju sin tjejmiddag då och allt. Yeah yeah... Jag är så dum förresten, idag hade jag ju kunnat sova bort hela dan om  jag ville, men självklart vaknar jag 07:27, tre jävla minuter tidigare än jag hade behövt gå upp om jag hade gått till skolan. Undrar vad alla gör nu, egentligen blir ju jag också lite sugen på att bada :(. Men man kan ju inte få allt som man vill... Inte både behålla kakan och äta upp den, eller är det så man säger?

Maybe I´ll watch a movie now...

Puss på er :)


//Frida


Förresten, jag köpte inte en grammofon :D... Det var ngn jävel som bjöd över mig


These are my giant pills...

Jamen, titta på dom bara! Verkligen giant! Jag tycker inte att det ser normalt ut att jag ska äta sånt där bara för att hålla mig frisk och kry. Det är omega 3 och nån kvinnotablett. Och dessutom så verkar det ju inte hjälpa ens, jag är ju typ sjuk igen :(... Min hals svider och det känns som om jag har feber... Borde kanske kolla, men vår snabba örongrej som man bara sticker in så piper det är trasig. Jag kanske fått streptokocker igen? Eller, asså, det kanske inte verkade med det där pencillinet... Kanske borde testa mig imorn. I alla fall tycker jag att jag är ganska duktig som tvingar i mig de här varje morgon.



Har tittat en stund på den här filmen; He´s the girl. Uppföljaren till She´s the man alltså. Till er som  planerat att se den säger bara DON´T! Den är helt värdelös... Fast jag skrattade rätt mycket ett tag, den var bara för usel :). Självklart fick jag den med någon tidning, typ FRIDA, skulle aldrig köpa den själv.



Usch, jag kanske måste stanna hemma imorgon, inte för att jag orkar gå på aktivitetsdag egentligen, men jag tycker så synd om Astri om hon blir ensam där :(... Jag ska verkligen anstränga mig för att komma imorgon, men har jag feber då och så, då är det ju inte så mycket att göra. 

//Frida 

Impuls

Hej, nu har jag kommit hem efter att ha hjälpt pappa med present till Malin. Det blev 2 klänningar för 750 spänn var.

Igår kollade jag på en massa gamla vinylskivor. Och så blev jag plötsligt sjukt sugen på att köpa en egen grammofon. Vi har redan någon småtråkig variant från 60-talet hemma, ganska platt och svart och fyrkantig. Men jag vill ha en egen! En såndär fin sak, gärna med tratt och hela paketet... Så jag gick in på tradera (ni vet, där de säljer grejjor på auktion) och sökte på grammofon. Det kom upp några alternativ, de flesta skitstora och för flera tusen kronor. Men sen hittade jag den här lilla fina saken.



Vad tycker ni? Den har ju tratt och allt :)... Inte för att jag har några vinylskivor, men det är ju lätt fixat. Dessutom har vi en massa gamla hemma. Men tänk vad härligt :D... Den skulle bli jättefin här, och jag ska ju typ göra om mitt rum också. Det skulle bli så fint! Den kostar 435 kronor... Vad tycker ni? Är det lite för impulsaktigt? Den är ju så fin... Kanske lite mycket gulddetaljer för min smak, men... Ska jag köpa den? Fett roligt om jag köper en grammofon asså! Men auktionen slutar om 6 timmar.


//Frida


Mysig tröja à la Pappa

Hello cuties :). Ikväll var vi borta på middag hos min gudfar. Det var jävligt långt bort, men det gjorde inte så mycket. Vi kom hem ganska tidigt, för en timme sen kanske. Det var sjukt svårt att komma fram den korta vägen till huset - vägen var helt täckt av is och man såg knappt någonting. Ni kan se på bilden. Det var asdimmigt. Theo och Agnes hade det lite roligt och badade utomhus, men jag hade glömt badkläder :(... Hahah, det ser ut som om de tänker festa hela natten :D.



Jag var ju som jag sa förut över hos mamma för att hämta grejer, kläder och sånt, och då hittade jag den här gamla tröjan. Jag vet inte hur gammal den är, men det är pappas gamla som jag fick av honom. Den är supermysig och stor och fin. Och så luktar den ju pappa också :P Det står att den kommer från typ "Quiz clothes", men jag har inte en aning om vad det är för nånting. Jag har fått lite andra stora tröjor av pappa, några stickade i ull, jättesköna och några andra tunnare. Iallafall så tycker jag alla borde gå hem och leta efter fina pappatröjor, det finns säkert någon gammal fin som de inte använder :)


//Frida

Hyvää huomenta

Hyvää huomenta! ^^ Gissa vad det betyder då? Det var lite finska som jag hittade nånstans :)... Ska åka över till mamma nu... Kanske skriver något senare. Ska ringa och kolla om min mobil iär färdig också

Hoppas er helg blev lyckad <3

//Frida

Benjamin button

Hello!
Igår kollade vi aldrig på Australia med pappa. Alla biljetterna var bokade, men jag är inte ledsen för det! Istället tog vi en "slump film" och bara satte oss i boisalongen för att titta. Vi såg Benjamin Buttons otroliga liv. Den kanske låter töndig, men det var nog den bästa filmen jag har sätt! Iaf en av dem bästa. Den var jätte sorglig, jag började nästan att gråta! Herre gud, jag vill inte avslöja för mycket om filmen, men den var verkligen grym! Gud vad jag älskar den!! Det är bara ett måste att gå och se den på bio. Den var typ 1000 ggr bättre än Twilight. Förstår ni hur bra den är?
Den får toppbetyg av mig, helt klart! ;)

    


//Astri

Sista idag

Borde jag gå och lägga mig nu kanske? Fast det är ju lördagskväll... Fan vad tråkigt, det finns ju så mycket annat man kan hitta på. Men jag borde väl fortsätta enligt mina nya sovvanor, innan de är ett minne blott? Fast å andra sidan är jag ju inte trött. Gud, vilka stora dilemman jag har just nu asså, jag står ju verkligen mellan de svåraste valen man kan ha? Synd om mig.

Vad mycket onödigt jag har skrivit idag ser jag nu. Förlåt om ni var tvungna att läsa en massa skit. Men vi hade fått fler besökare idag, så så himla farligt kan det ju inte ha varit?...

Men jag säger godnatt nu, det spelar ingen roll om jag går och lägger mig eller inte. Ska inte tillåta mig själv att skriva nåt mer crap som ni inte orkar läsa. Inte idag iallafall. See ya tomorrow :)

//Frida

Skum reklam på bloggen

  • Söker du en Kvinna? Sök bland Foton - 430 000 Medlemmar Prova Oss Idag! www.E-kontakt.se
  • Ryska Kvinnor Sexy women from Baltic countries ready move to Sweden www.Single-Baltic-Lady.com
  • Google-annonser


    Asså vad är det här? Såg att det stod nedanför ett inlägg som såndär reklam man inte kan ta bort... Vi vill ju  inte har sån reklam? "Sexy women ready to move from Baltic countries"? Usch... :S

    //Frida

    Ändrat tävlingsdatum...

    Asså, nu måste ni verkligen bli bättre på att gissa! Våra gissningar  har blivit "en sminkborste" i vår tävling (se inlägg: Competiton). Vill ni inte vinna eller vad? Man kan faktiskt ha stor användning av den här saken, jag lovar. Och det är självklart inte samma exemplar som jag har i munnen. Det är en annan, helt ny, med jättefin utsida. För själva saken ligger liksom i ett paket av plast som man får den i. Sådärja. Nu har ni fått en massa bra ledtrådar... Nu får ni faktiskt komma på nånting :)... Har vi inte fått några relevanta gissningar till på onsdag 22:00 får vi väl komma på lite bättre ledtrådar, men allvarligt talat... Det här måste ni klara!

    //Frida

    Nya sovvanor?

    Godmorgon på er :). Igår kväll hade jag lite tråkigt och kollade på let´s dance med familjen. De flesta var ganska dåliga faktiskt... :/. Tror inte riktigt det där är min typ av program. Men jag blev jättetrött av att kolla på alla de där danserna så jag gick och la mig. Klockan var typ... 22:30? Det är väldigt olikt mig, jag lägger mig inte ens så tidigt på vardagarna. Men jag gick och la mig och somnade direkt... (också väldigt olikt mig). På morgonen vaknade jag och kunde inte somna om, kollade på mobilen och den visade 04:26. Jag trodde att jag blivit knäpp, men gick upp ändå. Det visade sig att klockan inte var 4 men typ 8, och det var ju skumt nog. Vet inte varför jag sov så konstigt, vet inte hur länge sen jag gick upp så tidigt frivilligt... Men jag tror inte det där håller i sig så länge. Imorn är jag nog uppe vid 1 igen... Nu ska jag gå och bada.

    //Frida

    polska kusinen...

    Hello!
    Jag har inte riktigt något att skriva mer än att min kusin är här. Han sköter sig jätte fint (bara det att han och hans tjej kommer hem typ 2 på natten och tvingar oss att kliva upp och öppna dörren. Men annars är dem helt underbara! först hade jag tänkt att jag skulle snacka engelska med dem, i och med att jag skäms så mycket över mitt dåliga utal på polska. Ibörjan pratade jag engelska, eller snarare den första dagen... Sen pallade jag inte längre. Alla språk var som en gryta i mitt huvud. Jag snackade engeslka och dem svarade på polska och Sara pratade svenska med mig. Så jag orkade inte mer och fick nog. Jag började alltså prata polska. Nu flyter polskan på och ja, ibland säger jag fel, men vadå, det gör väl inget?
    Imorgon ska jag gå på bio och sedan på kvällen titta på film med Anna Bergman (det blir mycket film imorgon) XD. :P

    //Astri

    Mamas and Tapas

    Hej hej,  ikväll kom moa och hennes mamma hit och vi käkade på mamas and tapas. Man blev sjukt mätt, det är en spansk restaurang och vi tog 3 smårätter var. Jag tror jag tog såna där friterade bläckfiskringar, bruschetta och en skaldjursblandning. Det var lite roligt iallafall, det var några som satt bredvid oss - en gubbe 45 - 50 år, hans son ca 25 och gubbens mamma som var kanske 70 - 80. Gubben satt i alla fall och typ tittade/blinkade och förssökte ta kontalt med moas mamma. På slutet stirrade vi på honom tills han tittade bort varje gång han tittade på henne. Sen så gjorde jag en annons på www.björnsbytare.se åt dem, för moa ville flyttta. Nu ska jag gå bort från datorn tror jag.

    Glöm inte att rösta i vår lilla engelska tävling i inlägget "Competition"!!!

    //Frida

    Efter Twilight

    Hello!
    Jag tänker tyvärr inte sitta och berätta om vad jag tyckte om Twilight. Jag menar, vad finns det att säga som ingen annan redan har sagt? Kolla på vilken blogg som helst så får du se att alla tycker samma saker. Alltså att: Filmen var bra och Edward är skit snygg!
    Istället ska jag berätta om vad som hände efter filmen.
    Alla gick ut ur biosalongen när filmen tog slut förutom Frida och jag som stannade kvar. Vi upptäckte att vi var helt ensamma i salongen. Vem utnyttjar inte det tillfället? Vi kunde inte motså att göra vad vi ville där inne och började lägga oss över alla säten och kasta runt popcorn. Jag menar en sån där chans får man bara 1 gång i livet? XD
    Efter ca 20 min kom "äntligen" en presonal in och frågade om vi hade glömt något i och med att vi fortfarande var kvar. Frida klämde snabbt ur sig:
    - Ja, min väska, Astri kan du ta den?
    Jag fattade ingenting men tog lite motvilligt upp Fridas väka från ett av säterna. Efter det så for jag och Frida ut ut biosalonegn och ut på stan. Klockan var ca 21:30, så det fanns inga affärer öppna. Frida och jag fortsatte iaf att flumma och tog en massa.... Ja, konstiga bilder??
     
    Frida och jag pekar "fuck you" för alla på Bion (barnsligt, I know):



    Frida/jag ligger över alla säten:

         
       
    Frida testar att jobba som städare på en biograf:
     
         

    Frida åker ner för ett trappräcke XD:



    Frida kramar en lyktsolpe och jag hånglar med en staty XD:

     

    Jag leker lite twilight:



    //Astri

    Kondom till Robert???

    Hello!

    Oj, jag glömde berätta att min kusin från Polen kom idag. Han heter Rober och han kom med hans tjej. Jag var ganska oförberädd över att dem skulle komma och tvingade med Frida hem till mig och ta emot dem. Frida och jag fick en otroligt korkad idé om att ge bort en kondom till dem. Vår idé gick till och med så långt att vi slog in ett paket med kondomen. När vi väl skulle ge bort dem så lyckades jag hejda Frida, men Frida gjorde bort mig så totalt! 

    F:Frida
    R: Robert (kusin)
    A:Jag (Astri)

    F:- Astri want's to give you a present!
    A:- Noo! It was Fridas idea!
    F:- No, it was Astris idea, why would I give you a present?
    A:- No she's wrong! It was her idea!
    R:- So what? Can't you just give me the present?
    A:- No! It's not a nice present, You'll not like it!
    R:- So your are not going to give me my present?
    A:- No, because you really don't want it!
    R:- Why not?
    A:- I can't tell you.  Please, trust me!
    R:- Okey, if you don't want to give it to me, than don't...
    A:- Oh, tank you! Your are the best Robert! I hate you Frida!

    //Astri :/

    Pojkarnas träning :/

    Hello!

    Nu äntligen har jag lyckats sätta mig ner vid datorn och slappna av lite... Eller egentligen har jag inte alls tid att skriva men, men...
    Jag kom precis hem från pojkarnas träning. Det var ganska kul, bara det att jag är så trött på alla pojkar som springer runt... Pojkar är verkligen jobbiga... Jag står inte ut mer än... 1 h? Tur att jag inte har en bror... :S En syster duge bra. :P 
    Ursch, alla kommer att hata mig när dem läser detta :S. Men det finns så klart trevliga pojkar också, glöm inte det! ;)
    Olle (tränaren), tycker att jag mer än bara suger. Han råkar alltid se mig när jag typ missar bollen, eller gör stegfel. Han låter mig spela med dem mest pantade pojkarna i världen. Vi blir nämligen uppdelade i två "grupper". Gruperna ska föreställa "dem långa", och "dem korta". Men det är bara namnen för att ingen ska ta illa upp. Egentligen heter grupperna "bra gruppen" och "sämsta gruppen". Jag spelar såklart i den "sämsta gruppen". Jag blir så sur, när jag kolla på den "bra gruppen" så ser deras spel inte alls så bra ut. Vi (i mitt tjejlag) spelar typ dubbelt så komplicerat som dem. Men ändå så får jag spela med pantade nybörjare! Kanske är det för att det egentligen inte är min träning på riktigt, Olle kanske vill "sattsa" på dem i sitt eget lag. Men jag kan väl erkänna att jag är lite sämre än pojkarna på deras träningar, men det är för att dem tränar på helt andra saker än vad vi tränar på, på våra träningar...
    Aja, jag ska sluta sura nu, Bye!

    //Astri

    Competition!

    What's in Fridas mouth?



    Guess right, and you'll get the thing that's in Fridas mouth!
    The answer is coming on Friday at 6 pm... Don't miss it!!!! :)

    Play rules:
    If you think you know the answer, leave a comment...
    OBS! Of course you have to write the answer in english.

    Good luck!

    //Astri and Frida

    Kladdkakor med fina former :)


     
    Oj, jag hade skrivit ett litet inlägg igår med dom här bilderna, men det kom visst inte fram så jag skriver nånting nytt. Nu är det morgon. Duktigt av mig att skriva på morgonen va :). Men det är bara för att jag har blivit så snabb... Ibland är jag liksom klar på typ en halvtimme, fast jag har en halvtimme kvar. Men det är bara skönt i alla fall. Igår var jag på Twilight med Paula, Astri och Amanda. Paula och jag såg den för andra gången, men för Amanda och Astri var det första. Jag tror att Astri tyckte om den i alla fall, men Amanda och Paula sprang iväg hem igen eftersom vi höll på och tog en massa foton i den tomma biosalongen... Men de flesta av våra foton blev jättebra - allt från att Astri ligger på en stolsrad i den tomma bionsalongen och kastar popcorn i luften till att jag står mellan benen på två statyer och posar :P.


    Jag tänkte att det var så länge sen vi hade nån tisdagsmat, så här är några kladdkakor med fina former som jag gjorde för ett tag sen. Ni ser väl vad de föreställer? ^^ Fast den andra bilden har fel sida uppvänd..


    //Frida


    Ungdomsmottagningen :S

    Hej!
    Gissa vad jag och Frida var tvugna att gå efter skolan? Jo, till ungdomsmottagningen! Det var helt hemskt, vi vågade knappt gå in i porten :S... Tillslut vågade vi trycka på porttelefonen och dem släppte in oss... 


    Efter några djupa andetag  lyckades vi ta oss in i byggnaden och hela vägen upp för trappan och fram till dörren. Vi gick in och möttes av en hel armé av små, typ 6:or som hade fickorna fulla av kondomer :S... Kanske var ett litet bus på gång? Jag menar vem packar fickorna fulla av kondomer om man inte ska typ blåsa upp dem till ballonger och sälja till småglin ^^.


    Aja, efter vårt lilla "ärende" gick vi lättade därifrån. Ja, vi nästan sprang emot utgången för att slippa slösa 1 sekund därinne.
    Vet ni vad pinsamt föresten! Vi mötte Paulas mamma alldeles när vi kom ut. Hon ba "Hej!", som om det vore helt normalt att jag och Frida är inne på ungdomsmottagningen? Aja, hoppas att hon glömmer det hon såg XD.
    Okej, ni undrar säkert vad ärendet var? Det är tyvärr privat... :P Ingen av oss är iaf gravida, så den punkten kan ni stryka från "eran lista"... XD

    //Astri

    Omklädningsrummet ;)

    Tjenare! 
    Innan  idrotten idag, i omklädningsrummet tog jag, Frida, Amanda och Paula lite bilder. Här är dem:
    Här hoppar jag, Frida och Amanda:


    Här hoppar jag (notera inte den  nästan nakna tjejen i bakrunden) XD:



    Här hoppar Frida och tar stöd av Paula (cp):



    Vart är jag på väg här??



    That's it!! Vi kom typ 20 minuter sent till lektionen, men det var det värt :P
     //Astri

    Bio

    Hello Sunshines! Jag sitter och dricker varm choklad. Det är jättemysigt såhär på vintern när det är så jävla kallt ute och allt, att komma in och typ lägga sig i soffan och dricka varm choklad till en bra film... :). Men nu ska jag snart åka iväg till bion, ska på en förhandsvisning av filmen Mammut (nån som vet vad den handlar om? :S) med Malin. Det var nån efterfest också, men jag var lite för ung tror jag... :(. Så vi går bara på grejerna innan. Hoppas det är något kul :p.



    Usch, har nåt HKförhör med vår nya lärare imorgon... Hon var ganska gammal... Och tråkig :(. Och läskig! Saknar Åke och Hugo :'(... Kommer inte ihåg vad hon heter. Känner på mig att hon kommer skrika sig röd i ansiktet när hon märker att typ ingen har gjort hennes läxa :). 



     //Frida

    Äpple- och kanelpannkakor

    Goddag! :) Idag har jag gjort ingenting. Det var skönt.. Kom upp runt halv ett. Jag kom på att jag var tvungen att göra SOn som skulle vart inlämnad i fredags... Men eftersom jag inte hittade pappret med vad man skulle göra skrev jag bara några rader, sen sprang jag iväg till Top Model.

    Till lunch blev jag sugen på pannpakor, och jag gjorde det lite roligare och kollade på ett recept med äppelpannkakor. Det är bara att göra vanlig pannkakssmet, sen häller du i ca 1 dl äppelmos och några teskedar kanel. Det blir mycket roligare så. Om du vill kan du också lägga på lite äppelskivormed kanel när du är klar. Mycket roligare än vanligt! :P

    //Frida



    Stressar ihjäl mig!!!

    Shit!
    Jag kom just på att det är ju fan skola imorgon... Någon som vill ta min plats? Jag hoppas att Emilia Beijer (läreren) är sjuk. Eller 1 håltimme kan någon snäll lärare iaf ge oss?? Jag vill inte slösa mitt liv på skolan. Tänk på allt roligt jag skulle kunna göra om jag inte gick i skolan. Jag skulle fan hinna med allt och till och med ha tid över... Ni förstår, jag stressar ihjäl mig. Alla ska träffa mig hela tiden, och basketen tar upp hela kvällarna. Läxorna gör jag i badkaret för att hinna med. På helgerna vill min pappa att jag åker ner till honom hela tiden, medan mina kompisar dampar för att jag aldrig träffar dem. Tur att jag inte har en pojkvän... När skulle jag ha tid med honom liksom?? I badkaret bland mina läxor kanske?? Nej, stackare... :S
    Nu börjar mitt inlägg "spåra ut" lite... Jag tror att det är bäst att jag drar nu.


    Bye // Astri

    Pallade inte med livet den dagen... :P

    Hello!

    Idag sov jag, Mathild och Sara bara till hav 11. Okej, om ingen väcker mig hemme så kan jag sova till  typ3-4 på eftermiddagen trotts att jag gått och lagt mig typ kl 10. En gång sov jag så länge att Sara fick väcka mig när hon kom hem från skolan. Om ingen stoppar mig så sover jag tills... ja, någon väcker mig?? :S 
    Men idag var det "upp och hoppa". Jag hade ju en viktigt match idag. Mathilda gick någon gång efter 12 och sedan lagade jag och Sara lite mat och drog iväg till matchen. Vi mötte Harem. Vi torskade totalt! Ursch, det var liksom pinsamt! Matcen slutade typ 28-90! Katastrof va?? :S Aja, det var sist matchen för sesongen och snart ska vi spela LionsCup. Hoppas att det går bättre... På väg hem kom jag på att det ju faktiskt var min tur att handla idag. Trött och frusen som jag var gick jag med tunga steg mot affären. Jag fick handla dem tyngsta sakerna som finns typ. Jag handlade: ägg, juice, mjölk, fil, yogurt och smör. Gissa hur mycket min väska vägde när jag kom hem???
    När jag väl kom hem och öppnade dörren tänkte jag "äntligen får jag lugn och ro", men nehe, så var det inte! Hemma satt Jennifer och Hanna med Sara. Jag höll på att få damp.Jag hade absolut ingen lust att träffa dem, jag ville bara lägga mig i min säng och sova. Trotts detta så tvingades jag sitta och vara trevlig vid middagsbordet. DET VAR HELT HEMSKT!



    //Astri

    Barbie film...

    Hello>!!!
    Gissa vem som sov över igår? Okej, ganska förutsägbart, lr?? Det var Mathilda! Vi hade skit kul!
    Efter att vi hade schoppat så drog vi hem. När vi kom hem satt tydligen Pavel (Mathildas pappa) och Noa (hennes bror) och väntade på oss. Vi fick en liten utskällning av både mamma och Pavel över att vi hade varit så sena hem. Efter det åt vi tillsammans och sedan drog Pavel och Noa och Mathilda stannade kvar. Vi hade tänkt att gå och hyra film, men det blev inte så... Istället hamnade vi, av någon konstig andledning, ute på YouTube. Vi började att söka på "fjortisar" (orkar inte förklara vf). Och slutligen hamnade vi på "sex ställningar". Fråga mig inte hur :S... Vi hittade en Barbie film där ja... Ni kan ju se själv vad som händer... Vi fick så mycket inspiration att vi också ville göra en egen barbie film. Vi började leta efter våra gamla barbiedockor, och efter ett tag hade vi hittat både kläder och barbies. Vi började att spela in filmen, men efter ca 2 min så spårade filmen ut. Det började med en fin bal och slutade med en Iprem reklam... Fråga mig inte hur det kunde hända :S. Sen kl typ 2 gick vi och lade oss... Vår barbie film blev iaf sjukt rolig :)!

    Här är klippet som vi blev inspirerade av:
     


    //Astri

    Shoppat

    Hello!
    Idag mötte Sara och jag Mathilda på Odenplan. Vi gick ut och shoppade. På skämt gick vi in på myrorna och hittade värsta roliga klänningarna. Okej, klänningarna var mest gräsliga :S...
    Här är Mathilda:

     

    Här är jag:

     

    Och här är Sara:



    Sen prövade vi (jag) en massa oseriösa solglasögon också:

      

    Efter det gick vi och shoppade mer SERIÖST. Jag shoppade ett par glasögon och en ja... tröja från Monki:



    Sen köpte jag ett linne på hm (Mathilda och jag köpte likadana) :








    Sen köpte Sara och jag en klänning att dela på :P:









    Fint va???

    //Astri

    cpblogg

    Hej, försökte blogga imorse, men blogg.se's sida var knäpp, så jag kunde inte. Och nu har all den inspiration jag hade då runnit av mig. Så nu går jag ut. Ha en bra helg!

    //Frida

    Katastrof "bus" + Oasis

    Hej hej, lovade ju igår att berätta om Astris och min lilla plan i skolan... Egentligen vill jag inte berätta - det gick så jävla dåligt - men, som sagt, jag lovade ju.
    På onsdagen gick vi hem och samlade ihop en massa affischer från tidningar som typ kp, witch och julia som man hade när man var liten. Eftersom vi har Theos och mina alla samlade fick jag ihop runt 70 och Astri mesiga 14. Vi hade alltså en massa affischer.
    Sen gick vi till skolan på torsdagen och hittade på små meddelanden som oftast hörde ihop med affischen på något sätt. Mina var ganska taskiga -  som när det var en Shrekbild så skrev jag ungefär "har alltid tyckt att ni vart lika... men det är nog bara nåt med ansiktsfärgen och öronen." Astris var snällare, som "En försenad julklapp! :P". När vi hade skrivit på några började vi kasta ner dom i sjuornas skåp. Men vi hann bara med 4 stycken innan elever började fylla upp korridoren och vi gömde oss på toan. Där började vårt misslyckande. Vi insåg att vi var tvungna att vänta och droppade ner resten av affischerna när dan var slut.
    På fredagen var vi förväntansfulla igen, och skickade vår spion Amanda att kolla vad affischerna fick för reaktioner. Just då kom Johan Ryholt, vår f.d. SOlärare (Han vet att alltid när det är nåt sånt här är det vi som är skyldiga). Vi rusade iväg utom synhåll för honom och duckade för honom hela dagen. Sen fick vi höra att han beslagtagit alla affischer, även den special som vi gjort som åt en kille vi vart taskiga mot... Tråkigt va? Misslyckat.

    På musiken blev vi indelade i två band. Vi ska köra låten Wonderwall av Oasis. Ska spela piano. Får se hur det går... :S



    titta, hur gammal tror ni jag var här? :P
    det var faktiskt i femman. Jävlar, det var ju bara 3 år sen :O... Känns som ungefär 15 :). kan ni hitta mig? It's me in the red dress. With the big smile :D. Gud, vad gulliga vi var :P. Och nu? En massa långa, finniga fjorton/femton åringar? Ser ni var vi är förresten? :)

    Nu ska jag läsa min bok om tjejen som jag berättade om. Nu tror jag hon går och blir kär i alla som överhuvudtaget pratar med henne. Killar i alla fall.

    //Frida

    I en klass för sig

    Hiya. Satt just och lyssnade/tittade på Agnes musikvideo Release Me. Hahah, jag blev inte jätteimponerad. Själva sången var väl okej, lite upprepat kanske, men jag störde mig lite på videon. Den var så.. liksom, som alla andra, nivet - börjar med några olika bilder, sen när den kommit igång lite - folk som hoppar runt på ett disko där alla ler upp-till-öronen leenden, växlat med tjejen som sjunger och står mot en vägg och dansr lite smått medans en kille står och kramar henne. Och sen bild på henne, antingen mot en vägg där hon står och dansar lite ensam eller också är hon ensam på en gata och ute och går och sjunger medans... Är det inte alltid så? Jag menar inte just Agnes bara, utan typ alla? Skitmånga tjejer i alla fall.

    Imorgon tror jag att jag ska gå till JC och se om de har några fina jeans. Om de har det, det får ni väl veta när jag kommer hem antar jag.

    Just nu läser jag en bok som heter I en klass för sig av Curtis Sittenfeld. Det är en tjej som heter Lee som börjar på en internatskola i USA nånstans. I början förstod jag inte riktigt - först var hon typ lesbisk och var kär i en äldre skoltjej (trodde jag) och gick runt och var lite konstig, men nu tror jag att hon har blivit kär i skolans populäraste kille istället, som har en tjej. Och hon verkar ganska normal nu också. Hursomhelst så är den ganska bra. Ingen Stephanie Meyer precis, men hur många böcker är så bra liksom? Hoppas hon fortsätter vara lite normal och får lite kompisar och blir ihop med den där snygga killen som har en tjej! :)

       

    //Frida

    Bloggdesign?

    Hallå kära blogg. Idag fixade jag och Astri vår grej i skolan. Vår grundplan är inte så intressant längre, just nu vill vi helst veta vad den senare grejen vi gjorde kommer leda till :). Jag kan i alla fall berätta att vi ansträngde oss jättemycket för den senare grejen... :O. Kan säga imorgon vad det var och vad allt fick för resultat, vet inte än. V
    i hade drama idag också. Årets första eftersom vi råkade missa den allra första, heheh :P. Efteråt köpte vi en thai soppa på hemköp till middag som vi delade med Sara. De är skit goda! Maybe Astri laddar upp det senare.

    Jag vet inte vad jag håller på med egentligen, jag måste lämna in min SO imorgon, och jag har suttit och bloggat och käkat semla med familjen, som papps köpt. Tror inte jag får så mycket gjort med det där jävla Finland projektet, jag får nog lämna in på måndag istället.

    Tycker ni att vi borde ändra vår bloggdesign lite? Jag gillar bakgrunden och sådär, men bilderna känns lite trista och gamla. Tror till och med att alla är från 7an/sommarlovet efter 7an. Har ni några ideer så skriv i kommentar.

    Ska försöka få ngt gjort nu, fast jag vet att jag inte kommer göra ett skvatt ändå. Men hejdå.

    //Frida

    Lite fler besökare?

    Hej, jag har lugnat ner mig nu lite efter so-katastrofen... Astri och jag planerar en skitkul grej, men jag kan tyvärr inte avslöja något än. Maybe later. Alligator... Hahahah... Min humor asså? I alla fall så kan jag avslöja att jag har bläddrat igenom ca 70 av theos och mina gamla KP-tidningar ikväll. Lite resultat gav det ju. Vill ni veta min teori om varför jag har varit så glad dom senastedagarna efter jullovet? Ni får ju höra iallafall nu, men jaja. Det är ju säkert för att det är snart vår, och vår leder till sommar och sommar=lov :D. Min teori. Eller, så är det så att jag har sovit så lite att  jag går på ngn läskig reservenergi. Who knows, jag kanske blir som hulken snart. Eller nåt.

    Jag tror förresten att vi har fått lite fler besökare. Lite. Sen finns det ju dom som skriver lite och menar 20 nya, men några stycken har vi fått, och det är ju alltid något :)... Men välkomna :P Och god natt.

    //Frida

    Astri tvingas rensa avloppet...

    Hello!

    Gissa vad jag har egnat 3 timmar åt ikväll? Tro det eller ej, men jag har rensat avloppet. Eller okej, det blev aldrig rensat, men jag tog mig en titt ;).
    Det började med att jag precis skulle springa iväg på pojkarnas träning (basket). Jag skulle bara diska dem sista tallrikarna som inte fick plats i diskmaskinen innan jag gick. Gissa vad som händer??? Det börjar komma upp smutsigt vatten ut avloppet. Jag får panik och börjar undra vad det kommer ifrån. Jag skruvar upp... vad heter det?.. Ni vet den där håliga grejen som sitter för avloppshålet? Jag tog upp den och det var skit äckligt under! Det var nästan helt igenteppt! Jag började spola vatten för att spola bort skiten med efter ca 2 min upptäckte jag att jag har kopplat låst ett rör under diskbänken och att allt vatten rinner ut. Jag har ingen val, det är bara att börja torka under diskbänken... Det västa var att vi har så sjukt mycket grejer där som vi inte har typ 10 år, så jag hittade lite allt möjligt i gamla påsar och bakom grejer :S. Det skulle inte förvåna mig om jag skulle hittat en råtta där eller typ en kackelacka... Okej, jag tog i lite, men det var jätte äckligt! 3 timmar tog det iaf att fixa och LITE stök blev det inte heller!! Hel köket var fullt av... ja, allt som låg under diskbänken...



    Här är en bild på när jag städar som Sara tog. OBS! Jag är inte naken!!!!! Jag tog av mig mina kläder för att jag inte ville att dem skulle bli smutsiga... Det är df jag står i BH och trosor. Men tyvärr alla bloggläsare, så bjuer jag inte på det... Kanske ni får se det en annan gång ;) XD


    Men fint blev det iaf :) Och mamma var jätte stolt över mig :)
    RENT!!!!


    //Astri (nu ska jag duscha)

    Sad (SO) story!

    Usch, snart börjar jag gråta asså! Jag hade jobbat med min So sak om Finland i typ en timme. Tänkte just avsluta när jag fått rätt så mycket gjort.

    Jag stänger rutan. Det brukar ju komma upp en liten ruta som frågar om man vill spara eller inte, ja eller nej. Men det gjorde det inte.

    Jag tänkte inte så mycket på det, utan stängde windowsrutan med den gamla texten också.
    Kom inte upp sparningsalternativ på den heller.

    Börjar bli lite orolig. Men den sparades säkert ändå på nåt sätt. (Försöker lugna ner mig själv).

    Det kan ju inte ha gått förlorat, jag hade ju skrivit skitlångt! Kollar nervöst på Senast använda dokument. I Finland123 står bara en gammal text i.

    "Men det var nog den jag inte skrev i"...
    Kollar den andra - Finland. Gammal text där med.
     
    "Men... det fanns säkert nåt annat dokument... Jag sparade ju i så många olika...". Kollar nervöst igenom hela jävla word. Försöker hitta på orsaker för mig själv - förklaringar som bevisar att egentligen är den inte borta, den lagrades bara på ett annat ställe i datorn. Hittar ingen text.

    Jävlar. Den är borta alltså. Fattar ni vad det här betyder? Det är katastrof! Nu mpste jag börja om igen. Jävla pissword. Nu är jag fett deprimerad och vill bara gå och lägga mig. Jag hade ju skrivit så långt! Fint och långt och jättebra. Om en massa upplevelser i Finland som forsränning och muminvärlden och skogsvandring. Min text var skitbra. Men nu... Borta! Det är väl bara att sätta igång...

    Frida

    Tröstar Sara

    Hello!
    Idag var jag lite dum mot Sara. Lr hon ville vara med sina kompisar men jag tvingade hem henne för en helt onödig sak. Sara fick damp och jag fick skuldkänslor. Så fort Sara kom hem låste hon in sig på sitt rum. Jag fick då en idé att gottgöra henne med! Sara älskar ju kokosbollar, right? Vad passar du bättre än att göra kokosbollar till henne?
    Jag gjorde kokosbollar och medan jag stod där och rollade bollarna fick jag plötsligt en idé! Jag kunde ju göra skulpturer av degen!
    Det började med att jag rullade en massa små bollar och gjorde ett hjärta. Sedan gjorde jag en snögubbe, med hatt och morotsnäsa XD.
    Här är lite bilder på mitt stora verk! Sara blev jätte glad när hon väl kom ut ur rummet (efter typ 1 h)...
    Jag är bara bäst på att göra min syster på bra humör!



    Börjat sova middag?

    Gomorron. För jag vaknade just. Usch. Tänkte plugga lite español och gjorde det skönt i soffan med filt och kuddar. Tror jag hann läsa igenom glosorna ungefär, sen minns jag inte mycket mer :). Men det är ju fan hemskt, jag kan ju inte hålla på och somna vid sju, gå upp halv tio och sen gå och lägga mig halv ett igen.  Min mamma skulle skälla ut mig nu och säga att jag "vänt på dygnet" om hon var här. Fast den här gången har jag väl det... Det är lite jobbigt, nu är jag ju så trött efter att ha sovit att jag inte kan koncentrera mig alls på att plugga eller så. Och det kunde behövas... Men jag har gjort lite te. Ska se nu om jag blir piggare. 

    P.S. 
    Mitt nya simkort kommer på  fredag, mobilen kommer på måndag. Kommer knappt komma ihåg hur man använder den när den kommer tbx :P


    //Frida


    Mamma on the phone...

    Hello... Det finns inte mycket att berätta om idag... :/
    Däremot ringde en telefon försäljare till mamma från tele 2 Comviq. Det var skit kul! Lyssna...

    M= Mamma
    F= Färsäljare

    M:- Hallå??
    F:- Ja hej, är det ANiellaaa jag talar med?
    M (lite sur för att hon inte kan utala mammas namn):- Mm, det är jag...
    F:- Ja, vad bra. jag ringer från Tele 2 Comviq och du är ju vår kund, inte sant??
    M (vill bara lägga på luren):- Joo *suck*
    F:- Ja, för nu är det så här att vi har utökat vår tjänst, du kan få, bla bla bla...
    M (försöker avbryta):- Tack, men jag tror inte att jag är intresserad...
    F (Avbryter mamma):- Jaha, men du har inte hör att vi har bla bla bla...
    M (börjart bli irriterad):- Jo, men jag sa ju att jag inte var intresserad!
    F:- Jaha, men vi har nämligen också... bla bla bla...
    M (avbryter igen *sur*):- Jag vet, men jag ÄR INTE intresserad!
    F:- Men...
    M (avbryter igen):- Ursäkta jag är faktiskt lite upptagen!
    F:- JAHA, Jag vill inte störa men... bla bla...
    M (förbannad):- Men snälla du, jag är faktiskt upptagen, jag är mitt uppe i att lägga på luren!
    F (förvånad):- Va???
    M (skrattar och lägger på luren)....

    Fett ägd hon blev va??? Mamma e bäääääääääst!

    //ASTRI

    Lipstick Jungle

    Nu ska jag kolla på tv. Har kollat på tablåerna på internet och det intressentaste som gick verkade vara Lipstick Jungle. ¨



    Någon ny serie. Måste skynda. Det har börjat.

    Ha en bra kväll! :P

    //Frida

    Today was a happy day! ... förutom mobilen då.

    привет! :P... Så säger man hej på ryska. Har dock inte kommit på hur man uttalar det än. Jag känner faktiskt en rysk familj. Jag har till och med varit där. Så jag tänkte att det vore väl allmänbildning att veta för mig. Jag har 117 i IQ förresten. Mina största förmågor låg i någonting som jag inte kommer ihåg vad det hette... Jag gjorde test ; http://www.illvet.se/htm/IQTest/sv/index.html . Gör det du med :P. Fast egentligen inte förrän du är 18. Annars gäller det inte, det betyder ju att jag är mycket smartare! Det var lite roligt att veta i alla fall :).

    Idag trodde jag att jag av någon anledning hade vaknat mitt i natten. Jag hatar vintern. Alldeles för mörkt för min smak. Snart är det vår! :D...

    Idag på gympan körde vi basket. Eller, basket och basket. Vi måste alltid köra på 1/4 plan och på 1 meter höga korgar. Svens basket asså...

    Jag insåg just, när jag tänkte på det där testet, att det är ju mindre än 4 år kvar tills jag är 18! Iiih :S. Gud vad inihelvete läskigt... Då måste jag ju hitta en lägenhet :O. Usch. Scarry.

    Förresten så tror jag att jag har tappat min mobil. Asså den jag ska använda till nästa måndag, när jag får tbx min vanliga. Det gör mig inte så mycket, förutom simkortet... :(. Men Amanda informerade mig om att man kan byta simkortet och ha kvar samma nummer. Då blev jag glad igen. Lägligt nog hittade jag min mobilsladd. Nu när jag inte kan ladda upp några bilder. Perfect.

    //Frida

    Twilight/Monopol

    Hej skitungar :). Jag tror inte jag har fattat att det är skola imorn igen. Är för glad för att ha kunnat inse det. Jag tänker inte heller tänka på att jag börjar åtta. Och måste gå upp halv sju... Usch :S. Jag försökte faktiskt plugga lite idag. Skriva klart vår Geografi sak. Jag tror jag skrev ungefär en rad på datorn. Jaja.

    Jag läste ut sista Twilightboken för någon månad sen, och sen så saknade jag allt så mycket så jag började om från början igen. Trodde det skulle bli tråkigt. men det var faktiskt helt okej. Jag kom inte ihåg så mycket alls och blev till och med lite förvånad ibland när det hände nåt som jag hade förträngt. Typ: Nähä, men vadå, det gjorde de väl de inte förra gången jag läste boken?... I alla fall så är det fortfarande bra. Jag kanske kan läsa dom en tredje gång om jag blir för desperat :)...



    Hahah, min lillebror och min mamma sitter och spelar monopol. Han håller på att förlora nu, men han vägrar ge upp trots att han typ sitter och gråter nu. Så har han altid varit ioförsej, världens sämsta förlorare, men ändå. Han kanske borde inse att man inte alltid kan vinna. Särskilt om man är 10 år och inte spelar mot en jämnårig. Jag är faktiskt en ganska bra förlorare däremot. Men det kanske är för att jag är van att förlora XD... Yeahyeah. Nu måste jag gå och heja på Theo innan han fullständigt bryter ihop.

    Hugs, 

    Frida

    Katastrof sportlov???!!!

    Hello!
    Ni vet att jag sa att vi ska åka på sprotlov med Aztrid, Lillemor, Isa och deras pappa till Skottland??
    Nu har det blivit ändrade planer...
    Vi åker inte till Skottland för att det finns ingen snö där. Istället åker vi till Norge... :/ I och med att jag redan har varit i Norge så många gånger så blev jag inte överlycklig direkt... Men det är inte det värsta! Hör här... Aztrids pappa fick en helt korkad idé att bjuda med en annan familj som ska följa med. Detta är bara för att Isa (den minsta) också ska ha en kompis att vara med. Vad tänkte han på???? IDIOT!!!!!!!!!!!! Ska vi åka på sportlov med en familj som vi inte ens känner??? Hur roligt kan det bli? En dotter i den andra familjen är Aztrids bästis. Jag kommer ju känna mig jätte utanför om jag ska vara med dem? Dessutom kommer vi inte kunna göra saker tillsammans. Aztrid och Isa kommer typ att åka skidor med den andra familjen och Lillemor kommer att åka med oss (om vi har tur). Jag menar det är ju så självklart att den andra familjen kommer att ta vår plats hos Aztrid och hennes familj. Dem kommer att förstöra vår fina "sportlovs traditon". Vi har nämligen åkt på sportlov med dem varje år sedan vi var 6 år, och nu plötsligt ska en annan familj hoppa in i leken? Jag har fa ingen lust att åka på sportlov alls längre...



    //Sorgsna Astri

    tomtedräckt på rektorns kontor

    Hej!
    Jag är sjuk som alla säkert anade...
    Men jag kan berätta lite om den roliga fredagen innan jag gick hem för att jag mådde dåligt...

    Vi gick föbi rektorns kontor, och gissa vad vi hittade??
    En röd tomtedräckt! Vi trodde inte våra ögn. Vad i hela friden gör en tomtedräckt på rektons kontor?? Vad skulle rektorn med den till??? Julen var ju över för typ 2 veckor sedan... Kanske rektorn är den "riktiga jultomten"... ;) Aja, det är inte varje dag man hittar en tomtedräckt på rektorns kontor...


    Vi hade lite "matkrig" i matsalen också. Eller ska man kalla det matkrig? Vi sattte iaf på allt från mozarella bitar till tax till potatisar på gafflar och sköt iväg. Ungeför som  kanoner. Det var skit kul, det flög potatisar och laxbitar över hela matsalen. Fast dem flesta flög bara upp i lampan ovanför oss, och om vi hade otur flög dem rakt ner på min mobil :'( ...


    //Astri

    Saknar mobilen :'(

    Hello :).

    Igår åkte jag direkt efter skolan och lämnade in min trasiga mobil. Den har varit stendöd sjukt länge utan att jag orkat lämna in den. Men han som jobbade där sa att den skulle vara klar till den 19:e. Det är ju inte särskilt länge :). Drygt en vecka. Det var tydligen bara ett "uppdateringsproblem", som var lätt fixat. 



    På vägen dit träffade jag en kompis, på tunnelbanan. Det var typ två - tre år sen vi träffades, så först gick jag bara förbi utan att känna igen henne. Vi gick i samma klass i min gamla skola till femman, det var en annan tjej från min skola också, hon gick i min paralellklass. Det fick mig iallafall att komma på hur många av mina gamla kompisar som jag ändå umgicks ganska mycket med för några år sen som jag inte har någon kontakt alls med längre. Det är ju lite sorgligt :/...

    Idag var jag barnvakt, jag tjänar verkligen stora pengar på det där :P. Sen så har jag bara varit hemma och "lekt" med henne. Ganska lugn dag, och jag vaknade faktiskt vid 11 (iofs av att nån ringde på min mobil - reserven alltså - men jag gick i alla fall upp).

    Nu ska jag gå och hitta på någonting att göra. Ha en skön helg ^^

    //Frida


    Gick hem mitt i skolan

    Hola!
    Jag mådde jätte dåligt i skolan och hade typ feber, så jag gick hem. Okej, så enkelt var det inte. jag hade tappat bort mina skåpnycklar och kunde inte gå hem, så jag fick springa runt halva skolan och leta efter Emilia Beijer (läraren) med feber och allt. Tillslut lyckades jag få tag på henne. Jag fick mina extranycklar och gick hem. Men jag hade inte fått lida nog, utan hemma upptäckte jag att jag hade glömt mina hemnycklar. Jag ringde till mamma och bad henne att komma hem och låsa upp, men hon sa bara "Men Astri, jag är i Gamlastan med Joanna, jag kan inte komma nu". Då började jag att gråta och ca...20 min senare kom mamma och låste upp dörren.
    När jag satt i trapphuset och väntade på henne så tog jag en massa bilder:



    //Astri

    Gammal bok

    Hej på er. Jag undrar fortfarande var min sladd kan ha försvunnit? Jag tog med den till landet i alla fall, men sen...? Well, well. Det är ju ett mysterium.

    Idag hade vi inte elevens val (drama för mig och astri) så vi slutade vid två. Sen skulle vi gå och fixa hårfärgen :P. Men först så skulle jag gå till stadsbiblioteket och låna en bok av Carl Jonas Love Almquist. (Ett under att jag ens kommer ihåg vad han heter ^^.) Jag fick springa runt ett tag där, upp och ner för olika trappor, men till slut så hittade jag en av hans böcker. Det är inte så att jag är ett stort fan av 1800-tals författare, men vi måste läsa en bok av den författare vi "fått" tills på måndag. Plus nån redovisning tror jag. Iaf så lånade jag typ Ladugårds... nånting. Den var tunnast - bara hundra sidor - så jag tog den direkt.

    Har läst ut den nu, den handlar om "Sköna Margrete" som säljer nåt skit på hötorget, typ granbitar, och sen så får hon ett jobb som piga. Hon älskar kossor och alla tycker att hon är jättevacker. Hon slutar på sitt jobb och gifter sig med "Långe Anders". De skaffar en gård med en massa kor på och får en son som heter Johan. Han har ljust, lockigt hår. De blir lite rika där när hon har sålt så mycket mjölk. Slut.

    Jag tycker faktiskt inte att Carl Jonas Love hade så mycket fantasi! Det där hade jag också kunnat komma på, liksom. Men han hade lite bättre språk å andra sidan, och jag hade aldriig kommit på alla de där skumma orden... Som gick till exempel. Det hette gingo. Skumt.

    Nu vill jag gå och lägga mig. Jag sov nästan 3 timmar efter middan, min bok var så tråkig, så jag somnade efter några sidor :)... Men ska försöka sova nu ändå. Nån som vet hur mycket en ny sony ericsson-sladd kostar? :O

    //Frida

    Tagna på Åhlens :S

    Hej!

    Gissa vad jag och Frida gjorde efter skolan?
    Ni läste ju om att Frida färgade håret igår... Igår bad vi också tjejen i kassan att plombera hårfärgen ifall att vi skulle lämna tbx den. Vi lämnade ju inte tillbaka den, men vi såg att tjejen i kassan hade plomberat hårfärgen jätte dåligt! Hon hade typ bara tagit en påse och häftat ihop. Jag och Frida fick därför en sjuk idé om att vi skulle fylla Fridas hårfärgningsflaskor med vatten och stoppa tillbaka dem i paketet och "göra om" hennes dåliga plombering och lämna tbx hårfärgen till Åhlens. Konstigt nog så genomförde vi idén också :S.
    Så... Idag gick vi alltså för att lämna tbx hårfärgen. Vi gick till ett litet Åhlens som både jag och Frida var säkra på att vi aldrig mer skulle gå till. Jag gick bestämt fram till kassan med plomberingspåsen i handen.

    Astri :- Hej, jag skulle vilja lämna tillbaka dem här!

    Kassörskan tittar lite skumt på den dåliga plomberingen, men säger ingenting. Hon tar emot hårfärgenrna och börjar fixa med kassan.
    Frida och jag blir så nevösa att vi börjar att svättas. Tänk om hon skulle få för sig att öppna påsen och kolla om hårfägen  är kvar och sedan se hur vi tejpat ihop plastförpackningen?
    Jag försöker att inte se nevös ut och undvika kassörskans blickar. Allt verkar gå bra, tills pötsligt någonting med registreringskoden inte fungerar. Kassörskan börjar pilla med förpackningen och jag och Frida känner hur svettet rinner ner längst pannan. Kassörskan tittar lite konstigt på mig och fortsätter att pilla. Jag försöker, med tungan i halsgropen att inte säga något dumt som "Vad är det som inte funkar, vi råkade blöta ner förpackningen"...
    Jag lyckas hålla mig och plötsligt står Frida och jag med pengarna i handen på väg ut från affären.

    Där känade vi 100 kr var, grymt va??


    //Astri

    pinsam händelse på Odenplan

    Hej igen!

    Nu ska jag berätta något jätte pinsamt som hände när jag var på väg till skolan.
    Det var en kall morgon och flera minusgrader ute. Jag hade lite bråttom i och med att jag var sen med att möta upp Frida vid buss 40 (vi möts där varje morgon). Jag powerwalkade över odenplan och precis när jag kommer till t-uppgången så känner jag att det plötsligt tar stopp. Jag kan inte gå längre. Jag faller framlänges rakt ner på den isiga marken. Folk vänder sig om och stirrar på mig som om jag vore en idiot. Jag tycker att det är jätte pinsamt, men har lite svårt att vända mig om i och med att mina knän nästan blev helt mosade när jag landade. Tillslut sätter jag mig upp och ser att jag har ett band runt fötterna. Ni vet ett sånt där vitt plastband som brukar sitta runt tidningsbuntar? Ett sånt band satt tajt runt mina stövlar. Först trodde jag att någon skämtade med mig i och med att jag inte kunde fatta hur jag hade kunnat få in båda mina fötter i det där lilla bandet. Tyvärr så är det ingen som har busade med mig... Jag reser mig upp och gick vidare, med värsta värken i knäna och i armbågen.
    Först när jag kommer hem känner jag att jag har jätte ont i handen. Det gör så ont att jag nästan inte kan röra den. Vi vet inte vad som har hänt, men mamma tror att jag har fått en liten spricka i handen när jag ramlade. :'(

    //Astri

    Betyg 2009

    Hello!
    Jag har fått mina betyg!!!!!!!!!!
    Jag fick 6 "MVG" och 7 "VG". Inte ett ända "G". Fatta vad bra!
    Jag måste ha varit typ nästa bäst i klassen (efter Ludde). Ludde tog jag tyvärr inte den här gången... :/ Men i 9:an, då ska han få se på grejer! ;)

     Här är mina betyg:
    (Det kan vara lite svårt att läsa men jag fick MVG i sjöld, bild, svenska, engelska, spanska och biologi


    //Astri <3

    + hårfärgnings bild

    Frida glömde ladda upp den roligaste bilden från hårfärgningen ju!!!!!!!!!
    Här är den:
    Det är precis innan vi har börjat färga håret...



    //Astri

    Hårfärgning



    Japp, som ni ser här ovanför så har jag färgat håret idag!!! :P. Det blev inte jättestor skillnad, men det ville jag ju inte ha heller, så jag tycker faktiskt att det blev lyckat :). Jag blonderade alltså, om det var nån som inte förstod det. Fast ingen kommer ju se skillnad imorgon i skolan. Förändringen är såpass liten. Men det gör inget. Jag blev ju nöjd.

    Bilder:
    1. Före, 2. Efter, 3. Astri har gjort en skum frisyr (hon tyckte den var jättefin), 4. Min hårfrisör :P

    Nu orkar jag inte skriva mera, mamma håller på att sätta upp en garderob här. Får huvudvärk... Hahah, skriv en kommentar om ni ser någon skillnad.

    //Frida

    Back home

    Idag åkte jag hem från landet. Äntligen. Jag har kommit på att jag aldrig skulle kunna bo utanför stan. Inte så länge iallafall. Jag tycker om stan alldeles för mycket :).
    Jag hade tänkt ladda upp pepparkakshus-bilderna, men som så många andra gånger hittar jag inte sladden :/.
    Det var lite sorgligt, vi skulle inte ta med vårt pepparkakshus hem från landet, iofs så skulle det säkert ha krossats. Men ändå.  Men vi bankade sönder vårt pepparkakshus hos mamma istället :P.
    Vet ni, vi kommer åka skidor på både sport- och påsklovet, med pappa. På sportlovet åker vi antagligen till Schweiz, och på påsken blir det Sälen tror jag det var. Det ska bli kul, har bara varit i Schweiz en gång och jag kommer inte riktigt ihåg det, jag var några månader :). Fast jag suger på skidor ^^... Men, men. Nu ska jag fokusera på Navy CIS innan jag går och lägger mig. Imorgon är jag barnvakt åt Nina, sen träffar jag Astri. Funderar på att hitta någon fin väska om julrean fortfarande pågår. Vi får se.


    //Frida


    Nya kläder

    Tjenare!
    Jag glömde att berätta att jag shoppade lite kläder också. Jag shoppade en Disel tröja och ett par Cheap Monday.
    Här är bilder på diseltröjan:

      

    Tyvärr var bilden på jeansen helt suddig, så jag laddade tyvärr inte upp dem...

    //Astri


    Stressig dag

    Hello...
    Jag berättade ju om hur min dag skulle se ut i mitt tidigare inlägg. Jag hoppades att det inte skulle bli stressigt, men dessvärre blev det jätte stressigt.
    Jag satt på stan med Anna och Sara och åt kebab, då klockan helt plötsligt var kvart i 3. Jag fick panik, jag skulle ju möta Anna Bergman på Odenplan om 15 min! Jag kastade i mig kebaben och for iväg som ett stjärnskott till tunnelbanan. Som tur var hann jag precis i tid, och Anna Bergman stod lydigt och väntade på Odenplan.
    Vi gick tillsammans till KFUM. Där spelade vi basket med Elvira, Tsungai och Ida. Det var jätte roligt! Jag som inte har spelat basket på hela lovet ville verkligen inte avrunda och gå hem. Dessvärre hade jag inget val... :(



    //Astri
     

    Min målning

    Hello!

    Det här måste vsara första gången jag skriver på morgonen...
    Aja, det är väl mysigt?
    Idag har jag ett fullsmackat schema.
    Först måste jag hämta mina betyg från skolan, sedan ska jag träffa Anna och Mathilda och gå på stan. Sedan måste jag skynda mig hem och äta (blir det för stressigt så äter jag på stan). Sedan måste jag springa iväg och möta Anna Bergman, sedan ska jag spela basket på KFUM med några från laget. Sedan är det bara hem och vila (hoppas jag iaf :S).

    Jag målade en bild igår föresten:

    Klicka på bilden för att se den större...



    NY bloggdesign!

    Nu har bloggen en ny design, och gissa vem som är skaparen??
    Jo, det är Astri!!!
    Tyck till om vad ni tycker om designen (ifall ni tycker att jag ska ändra på något, lr så...).
    Jag har inte ens sagt till Frida att jag har ändrar designen, undra hur hon kommer att reagera :S.
    Nu måste jag snart sova, hare bra!

    // Astri

    Jobbigt samtal med mamma :S

    Hej!
    Som jag skrev i mitt tidigare inlägg så tycker mamma att jag och Sara städar och hjälper henne alldeles för lite...
    Idag slog vi alla 3 i familjen ner oss vid matbordet, efter frukost. Jag var lite nervös, vad skulle mamma prata med oss om?? När hon väl öppnade munnen var jag berädd på att få höra allt från "har ni sovigt gott?" till "varför ringde Per mig och sa att han hade sätt er röka på stan?". Därför blev jag väldigt "lättad" när hon sa:
     
    - Vi
    måste börja sammarbeta hemma...

    Trotts att den repliken var obehaglig att höra, så var det ändå 1000 gånger bättre än vad hon kunde ha sagt.
    Vi började disskutera och mamma förklarade att hon tyckte att det var jobbigt att det alltid var hon som lagade mat och städade. Hon sa också att hon visste att vi städade så gott som vi kunde, men att hon behövde mer hjälp, och vi var tvungna att ställa upp.
    Jag förstod precis vad hon menade och sa att jag självklart ska hjälpa henne mer.
    Då sa mamma:

    - Men Astri, hur många gånger har du inte sagt till mig att du lovar at hjälpa mig? Det räcker inte med att du bara säger så, du måste komma på ett sätt att genomföra det också!

    Mamma hade rätt och det visste jag. Vi kom fram till att vi skulle turas om att diska och sånt, olika dagar. Vi gjorde upp ett schema.

    Så här ser schemat ut:



    Hoppas att jag fixar det :S

    //Astri

    Duffy + pyjamas

    Hello!
    Idag skulle jag träffa Ollie, men mamma fick typ damp för att vi aldrig städar och är hemma med henne, så vi ställde in det. :(
    Istället städade vi och snart kommer Anna (min storasyster), Niklas (hennes man) och Samuel (deras son). Det ska bli fantastiskt roligt! Jag har inte träffat dem på en vecka, och tro mig, att inte ha träffat Samuel på 1 vecka gör en männsika riktigt deprimerad!
    Jag fick en Duffy skiva i julklapp (lite försenad), och så fick jag pyjamas...

                Duffy skivan                     Min pyjamas
              


    //Astri

    Nyårslöfte igen... :P

    Hahah, jag döpte mitt förra inlägg till Nyårslöfte?, sen hade jag ju självklart glömt bort att skriva nånting alls om det ämnet :). Haha,  förvirrade jag... Det jag tänkte berätta var bara att i brist på bättre nyårslöften bestämde jag mig för att ha godisförbud igen. 100 kr/månad, så jag tjänar ju iallafall på det. Jag har haft det en massa år, fast jag misstänker fortfarande pappa och mamma för att inte ha betalat mig för den senaste gången... Jaja, det var det. Ser ni ngn skillnad på bloggen då? Astri har  ändrat bakgrunden. Det kanske är lite svårt att se, den förra var ju också svart-vit. Såg ingen skillnad först heller. Nu vill pappa att jag ska gå upp. De ska börja göra lunch nu.

    //Frida


    Nyårslöfte?

    Hej bloggen. Jag har inte bara "jag orkar inte skriva-glömt bort bloggen". Min dator har faktiskt varit lite paj också.
    Jag orkar inte gå upp. Har väl legat i sängen lite drygt en timme nu och kollat på bloggar och sånt. Mmm... jullov, snart är det slut... :(. Jag tänker inte skriva ned allt jag gjort nu bara för att jag inte har skrivit på länge. Men min storasyster har kommit hit, vi har gjort ett jättefint, försenat pepparkakshus som snart är färdigt. Ni får se bilder sen, när det är helt klart :). Hahah, min storasyster snarkar lite och sen pratar hon i sömnen också :P. Men det gör inget. Bara lite irriterande när man ligger och läser och tror att nån pratar med en (hon sover i min överslaf). Nej, jag börjar bli lite hungrig. Det har kommit några människor hit med en kompis till Agnes. Palla två sexåringar!! :S. Hoppas hon inte sover över här allt för många nätter. Ska gå och se om man kan hitta nåt att äta här. Käkar fortfarande pencillin förresten :/

    //Frida

    Skottland

    hello!

    Gissa vad jag har fått veta?
    Jag ska åka till Skottland på sportlovet med Aztrid, Lillemor och Iza!
    Som jag redan har berättat så brukar vi tjejer alltid åka på sportlov tillsammans. Vi har gjort det ända sedan vi var...6 år.
    Förra året åkte vi till Polen, och det var helt sjukt roligt! Undra om Skottland kan slå det iår?
    Undra om det finns snygga killar där... Någon som har varit där och kan bekräfta?
    Jag längtar i alla fall så HIMMLA mycket!!!!!!!! <3 <3

    Ere så här skottska killar ser ut??? XD



    // Astri



    Aztrid & lillemor

    Hello!

    Jag ursäcktar för att Frida är VÄLDIGT dålig på att uppdatera bloggen :S...
    Aja, Aztrid, Lillemor och Isa skulle åka hem dagen efter nyår, men Aztrid och Lillemor stannade i 2 dagar till. Vi hade jätte roligt. Vi gick till Krokek (ett litet samhälle) och hadlade godis på Konsum. Det var några killar som, ja typ... stötte på oss?
    Dem första var små och...fula? :S De andra var skit snygga, men tyvärr var det ingen som vågade utveckla vårt "lilla samtal" med dem till något mer :/. Aja, nästa gång så tar vi dem! ;)
    Det hände så sjukt mycket saker, men jag pallar inte berätta om dem... Ni skulle typ somna?


    Hare bra! <3

    //Astri

    Nyårs festen!!! :S

    Hello!
    Nu är det "dagen efter"...
    Jag vaknade klockan 11:30 imorse. Lite tidigt för att ha gått och lagt sig kl 05:00 - 05:30? Aja, ska jag berätta om kvällen?
    Som jag sa, så var Aztrid, Lillemor och Isa här. Vi åt middag, och redan kl 17:00 så började alla vuxna att luckta sprit. Hur skulle kvällen sluta? Flaska efter flaska tömdes och de vuxna blev mer och mer berusade. Vi barn brydde oss inte särskillt mycket, men när vi var helt säkra på att alla var as packade började vi också att dricka "lite smått"... Jag råkade ta en jätte stor klunk av, vad jag trodde var öl, men det visade sig vara vodka... Vem tror ni fick ont i halsen?? :S.

    Birgitta (pappas tjej), kom upp och frågade:

    Birgitta:- Vill ni ha något att äta?
    Astri:- Nej, tack, vi är mätta.
    Birgitta:- Okej, ät choklad (Birgitta går iväg).

    5 min senare...

    Birgitta:- Vill ni ha något att äta, är ni hungriga?
    Astri:- Nej, tack...
    Birgitta:- Säg till om ni blir hungriga då (Birgitta går).

    2 min senare...

    Birgitta:- Hej, hej, är ni hungriga?
    Astri:- Nej, du var här för 5 min sedan och frågade, vi är inte hungriga!
    Birgitta:- Oj då, men är choklad! (Birgitta går)

    Så fortsatte Birgitta hela kvällen (Jag tyckte det var as jobbigt), men lyckades att vara trevlig mot henne varje gång hon frågade.
    Kvällen gick och nya flaskor med vodka drogs fram ur skåpen... När klockan  var ca 03:00 gick vi upp på övervåningen för att kolla vad som händer bland de vuxna. Alla såg helt bortkommna ut, och vi fann Birgitta ligga utslagen i pappas famn. Okej, det såg lite perverst ut, men mest roligt XD. Birgitta somnade väl så medan vi barn spelade kort (tecken) ända fram till klockan 5.
    Gissa om jag har ont i huvudet idag?? :S

    //Astri

    RSS 2.0